Orkideens hemmelighet – den fjerde mest solgte boka i Norge første halvår

I går offentliggjorde Dagbladet Bokhandlerforeningens liste over de mest solgte bøkene i bokhandlene i første halvdel av 2012, og vi kunne juble over at Lucinda Rileys Orkideens hemmelighet var den fjerde mest solgte boka – blant annet foran Nesbøs: Gjenferd, Bibelen og Hel ved.

Da jeg tok i mot Lucinda Riley på Gardermoen i juni 2011, var hun totalt ukjent her til lands. NRKs Bokprogrammet var med oss for å lage en reportasje på hvordan vi skulle lansere en mulig ny bestselgerforfatter. Da jeg ble spurt om hva vi håpet på av salg av den første romanen hennes, Orkideens hemmelighet, svarte jeg at vi drømte om 50.000. Nå litt over ett år etter nærmer salget seg 100.000 eksemplarer.

Lucinda Rileys nye roman, Jenta på klippen, ble anmeldt av Cathrine Krøger i Dagbladet i går. Selv om hun klager over at Riley er en Kate Morton kopi, så tyr hun til floskler og superlativer: «Floskler er forresten også vanskelig å unngå i en anmeldelse. Jeg innrømmer glatt at jeg slukte denne romanen (…) perfekt lektyre for dorske sommerdager.»

Lucinda Rileys bøker gir deg noe av den samme følelsen som Downton Abbey. Så om sola skulle dukke fram eller du trenger en god regnværsbok har du tipsene: Orkideens hemmelighet eller Jenta på klippen.

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *