Kepler – «like god som Nesbø eller pengene tilbake»

Kjøper du den engelske utgaven av Paganinikontrakten, kan du nå få pengene til bake hvis du ikke syns den er like god som Nesbøs bøker.

Nesbøgaranti

Lars Kepler er ekteparet Alexandra og Alexander Ahndoril  Foto: Anna-Lena Ahlström
Lars Kepler er ekteparet Alexandra og Alexander Ahndoril Foto: Anna-Lena Ahlström

Da Jo Nesbø ble lansert stort i London for noen år siden, var det blant annet med store postere der det sto «Jo Nesbø – den nye Stieg Larsson». Det forteller mye om Nesbøs posisjon når Sveriges største krimeksportvare etter Stieg Larsson, Lars Kepler, nå sammenliknes med Jo Nesbø. Det er Harper Collins, Keplers engelske forlag, som gir Nesbø-garantien når de nå lanserer The Nightmare dvs Paganinikontrakten på engelsk. Og det spørs om det ikke er en garanti som holder, for ekteparet Alexandra og Alexander Ahndoril som er forfatterne bak psevdonymet Kepler, skriver bare mer og mer spennende.

Kepler kommer selvsagt til Krimfestivalen, og om to uker kommer deres siste roman, Sandmannen, ut på norsk. Den er om mulig enda mer oppjaget og spennende enn de tidligere bøkene nå når politihelten Joona Linnas igjen må nærme seg sitt store mareritt: seriemorderen Jurek Walter. Walter har sittet totalt isolert på rettspsykiatrisk Sandmannen2avdeling siden han ble tatt av Joona Linna for tretten år siden. Jurek Walter er ingen vanlig morder, han er en slags Hannibal Lector i n’te potens, og det eneste mennesket Jonna Linna frykter. I alle år har Linna vært overbevist om at Jurek har en medhjelper utenfor asylet, men ingen har trodd ham. Men så skjer det noe som snur opp ned på alt Linna og politiet har trodd. Det viser seg at et søskenpar som ble erklært død for mange år siden, og var to av Jurek Walters siste ofre, fortsatt er i live. Hvem har holdt dem innesperret i alle disse årene? Den vakre politikvinnen Saga Bauer går undercover som pasient på Jureks avdeling for å finne ut av mysteriet. Det skal vise seg å få alvorlige konsekvenser, Jurek er en psykopat som manipulerer og dreper uten å nøle. For Linna og hans nærmeste handler det om en nervepirrende kamp på liv og død, ettersom Jurek er ute etter en lenge etterlengtet, privat hevn.

Hadde det ikke vært for fastprisen på bøker her til lands, ville vi ha gjort som Harper Collins, og gitt en Nesbø-garanti på Kepler: Sandmannen er minst like spennende som Nesbø. Er du ikke enig, får du pengene tilbake!

 

 

 

 

 

 

 

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
1 kommentar
  1. […] Ildvitnet, men Kepler har klart å lage en enda mer spennende og skummel roman i år, og jeg kan si meg enig med May Grete Lerum som ga Sandmannen 6 på terningen i VG: «Kort sagt så godt smidd sammen […]

    2. juli 2013 kl 16:20

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *