When you hit me, hit me hard

For tre år siden ble Biffy Clyro kåret til tiårets beste skotske band, og i går var de på Sentrum scene og viste at de virkelig er et av verdens beste liveband.

Biffy Clyro
Simon Neil i Biffy Clyro

Da kjæresten min og jeg kjørte til Roskildefestivalen for tre år siden, hadde vi med en nyinnkjøpt Biffy Clyro CD:  Only Revolutions. Den sto på omtrent hele turen for vi ble fullstendig hekta. Konserten i Roskilde var fantastisk, og siden har vi vært på flere konserter med dem med full tenning. I går på Sentrum scene viste de igjen at girarrocken langtfra er død. Biffy Clyro spiller tradisjonell rock og varierer mellom rolige, melodiøse sanger og noen rå, punkete låter. Som vanlig under Biffy Clyro-konserter kokte det i salen, og allsangen ljomet. Det finnes nesten ikke noe bedre enn å være på en konsert hvor melodier, tekst og fremføring er som dette. Jeg elsker konserter når musikken ”hit me, hit me hard”.

Biffy Clyro har akkurat sluppet et nytt album Opposites og er på Europaturné, så jeg håper at vi kan se dem igjen under Roskildefestivalen til sommeren. Kjenner du dem ikke, bør du høre denne favoritten fra forrige album: «Many of Horror» hvor tekstlinjen «when you hit me, hit me hard» er hentet fra:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mAh–lH0H3U[/youtube]

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *