På toppen av bestselgerlistene

Bestselgerlisten
PÅ TOPPEN AV BESTSELGERLISTENE. Førsteplass på bestselgerlistene til «Trines mat 2» og «De syv søstre».

Det er en fantastisk bokhøst, og da er det virkelig kamp om plassene på bestselgerlisten. Desto morsommere når man dominerer: Dagens liste viser at Cappelen Damm har førsteplassen på både generell- og pocket-lista. I tillegg er det en drøss andre av våre titler på listene.

Forrige uke gikk Trines mat 2 til topps på bestselgerlisten for fakta- og dokumentarbøker. The Golden YearDen holder fortsatt stand på toppen, og har nå fått følge av Claus Lundekvams En kamp til 2. plass. Dorte Skappel med Mer Skappelstrikk har klatret til 4. plass. Sjarmen med tarmen er på 5. plass etter snart åtte måneder på listen. Så er årets fenomen på livsstilsfronten Hannah & Amandas The Golden Year kommet inn på 10. plass.

Også på pocket-listen er førsteplassen uforandret. Lucinda Riley har nå solgt over 400.000 bøker i Norge, og De syv søstre er første roman i en serie på syv frittstående romaner. Så fortsetter den eventyrlige suksessen med John Williams Stoner som ligger på 4. plassen. Lars Keplers Stalker er på 8. plass, Fredrik Backmans Mormor hilser og sier unnskyld er nummer 11, og Ken Folletts På grensen til evigheten er nummer 14.

Bestselgerlisten for skjønnlitteratur toppes av Gyldendals «Milleniums-kopi», men Lars Saabye Christensens Magnet har klatret opp til 3. plass. Hans Olav Lahlums Haimennesket er nummer 10, og Michel Houellebecqs Underkastelse er nummer 14. Der blir det nok store forandringer i neste uke – ikke minst fordiHvitt hav Roy Jacobsens Hvitt hav for noen timer siden kom ut i butikkene. Den har allerede rukket å få tening kast 6 i VG, og Guri Hjeltnes oppsummerer: «En fryd for sjel og hjerte».

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *