En fryd å lese bestselgerlistene

De syv søstre uten typoDagens bestselgerlister er nesten like lystig lesning for Cappelen Damm som de har vært de siste ukene. Lucinda Riley ruler fortsatt på pocketlisten, Roy Jacobsens Hvitt hav har klatret til 2. plass på den skjønnlitterære listen og på både listen for fakta- og dokumentarbøker og pocket har vi seks av femten titler.  

Denne uka har Cappelen Damm «bare» en av tre førsteplasser på Bokhandlerforeningens bestselgerlister, men fortsatt har vi altså seks av femten titler inne på både generell- og pocketlisten. Lucinda Riley har snart solgt en halv million eksemplarer i Norge av sine fem første romaner og hun ligger fortsatt på førsteplassen med De syv søstre. Denne uka kom hennes nye roman, Engletreet, til lager, og da måtte viLucinda nr 1 umiddelbart bestille nytt opplag. Rileys førsteplass er truet av en av våre egne nykommere Alyson Richmans En himmel av brev. Som nevnt forrige fredag, så lå den forrige romanen hennes,  Hele livet på en dag nesten ett år på pocketlisten, så Riley kan få tøff konkurranse fremover. Om John Williams Stoner skrev Ingunn Økland at «reklamen er mistenkelig flott, men den lyver ikke». Stoner ligger nå på 5. plass. Mens vi må vente litt over en måned på Lars Keplers nye roman Playground, ligger Keplers Stalker fortsatt på 8. plass. Harlan Cobens Savner deg har klatret til 9. plass, mens Fredrik Backmans Mormor hilser og sier unnskyld har ligget på listen siden januar og ligger på den utsatte 15. plassen.

På generell-listen, altså dokumentar- og faktabøker kan lille Pax forlag glede seg over å ha overtatt førsteplassen med Strikkekalender 2016. Så følger Claus Lundekvams En kamp til og Norges kokebokdronning Trine Sandbergs Trines mat 2. Sjarmen med tarmen har klatret en plass opp siden sist til 5. plass etter åtte måneder på listen. Dorte Skappel med Mer Skappelstrikk ligger på 6. plass, mens en ny kokebok Veganmat på sitt beste av Jane H. Johansen er ny på listen på 8. plass. Her er det Hannah & Amandas The Golden Year som ligger på 15. plass.

Bestselgerlisten for skjønnlitteratur er endret siden forrige uke. Roy Jacobsens Hvitt hav har klatret forbi Gyldendals «Milleniums-kopi»: David Lagercrantz: Det som ikke dreper oss, Engletreet omslagmen har foreløpig måttet seg slått av «pornoen fra Gyldendal» E.L. James Grey. Lars Saabye Christensens Magnet som mange av oss mener er fullt på høyde med Beatles og Halvbroren, ligger på 7. plass. Hvis du ønsker å høre mer om hvorfor Guri Hjeltnes ga både Hvitt hav og Magnet treningkast 6, kan du høre VGs podcast, Pocket, her. I denne uka kom Jonathan Franzens nye roman Renhet ut til bokhandelen, og det samme gjorde altså Lucinda Rileys nye roman Engletreet, så vi har håp om enda bedre posisjon på den skjønnlitterære listen i neste uke.

Det er en sterk bokhøst med mange gode leseopplevelser. For oss er det også gledelig at selv lesningen av bestselgerlistene er morsom.

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *