Intervju med Rolf Lassgård og regissøren til Ove-filmen

Første juledag har "En mann ved navn Ove" Nå kan du høre på et intervju på "Bokprat" med hovedrolleinnehaver Rolf Lassgård og regissøren Hannes Holm. Foto. Anette Garpestad

Første juledag har En mann ved navn Ove premiere både i Sverige, Danmark og Norge. Det er blitt en fantastisk vakker og varm film. Jeg var så heldig at jeg fikk gjøre et podcast-intervju med hovedrolleinnehaver Rolf Lassgård og filmens regissør Hannes Holm.

Fredrik Backmans roman En mann ved navn Ove har tatt hele Norden med storm. Her til lands er den solgt i over 100.000 eksemplarer, En mann ved navn Ove filmpocketog i Sverige ligger salgstallene rundt millionen. På onsdag ettermiddag hadde filmen med samme navn førpremiere på Viktoria kino i Oslo. Dit kom også hovedrolleinnehaver Rolf Lassgård og filmens regissør Hannes Holm, som har hatt regien på mange store filmsuksesser tidligere som for eksempel barne- og familiefilmene om Sune. Tidligere på dagen var de installert på Hotel Continental for å la seg intervjue av pressen. Innimellom de store avisene og tv-kanalene hadde de også plass til Forlagsliv og meg. Dermed fikk vi anledning til å lage et podcast-intervju til Bokprat.

Jeg må innrømme at jeg var litt shaky og starstruck da vi kom inn på rommet, for Rolf Lassgård er en av mine helter. Men om Ove er en grinebiter eller det svenskene kaller en «surgubbe», var de to langt fra vanskelig å ha med å gjøre. De var akkurat så hyggelige og kule som de ser ut og fortalte villig vekk om arbeidet med filmen og ikke minst fortalte de om det å skape Ove-figuren på film. Lassgård var et naturlig valg for Hannes Holm selv om de ikke har jobbet sammen før. For han trengte en strålende skuespiller som ikke bare fremstilte en grinebiter, men som kunne være Ove. Og det var et heldig valg både for oss og for Lassgård som mente at det hadde vært utrolig inspirerende å dykke ned i denne surgubben av en mann. For ham var Ove nærmest som en kinesisk eske med mange esker inni – altså selve drømmen for en skuespiller.

Vi var alle tre skjønt enige om at Ove både på film og i boken er til å bli forelsket i. Hannes Holm mente at mye av fascinasjonen skyldes at mange kvinner syns de kjenner igjen sine menn i Ove. Samtidig som hvis vi selv er åpne, så kjenner vi alle at vi har noe av Ove i oss selv. Han tør der vi andre tier.

Rolf Lassgård og Bokprat
BOKPRAT. Podcast-intervju på Continental hotell. Foto: Anette Garpestad

Vi er mange som håper at En mann ved navn Ove kan bli den store julefilmen for selv om både Star Wars og Flåklypa må ses, så finner du nok ikke en vakrere eller varmere film denne julen. Rolf Lassgård forsikret at han sjelden siterte anmeldelser, men innrømmer helt til slutt at han håper at folk føler det slik denne begeistrete svenske anmelderen beskriver følelsen man bør ha etter å ha sett filmen: «Jag hoppas at det snöar på juleda’n, og at når publiken går ut av salongen, så børjer man titta mär nyfiken på varandra för det kan finnas en Ove lite varstanns.»

Mens du venter på årets vakreste film, kan du jo høre på intervjuet her eller i iTunes og se filmtraileren:

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nA-YCYfh2oc[/youtube]

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
1 kommentar
  1. Mulig dette nevnes i podcasten, men den har jeg ikke hørt enda..:
    Godeste Lassgård har vel vært med på innspilling av en annen film som baserer seg på ei bok til som er utgitt av Cappelen? Den filmen har så vidt jeg vet ikke premiere før høsten 2016, men jeg er minst like spent på «Løvekvinnen» når den kommer!

    18. desember 2015 kl 14:36

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *