Krim på Bokbaren med Lahlum på Over Oslo-baren

Krimfestivalen er over for denne gang, men allerede torsdag 10. mars er det klart for mer krim på Bokbaren med Hans Olav Lahlum.

370 meter over Oslofjorden ligger Grefsenkollen med den vakre restauranten liggende som et slott helt på toppen. Siden 2011 har det vært arrangert en rockefestival kalt der, kalt OverOslo, med en arena du knapt finner maken til med spektakulær utsikt mot byen. For ganske nøyaktig tre måneder siden åpnet folkene bak festivalen bar på Grefsenkollen: Over Oslo Bar. I baren fortsetter de kulturprosjektet sitt, og i november arrangerte de det første Bokbaren med Roy Jacobsen som gjest. I januar fortsatte det med en kveld med Ketil Bjørnstad, og nå er det altså klart for en kriminell kveld i Bokbaren

Bokbartender
Etter å ha jobbet med det originale Bokbadet i 16 år, er jeg litt stolt over å ha foreslått navnet på dette arrangement og ikke minst navnet på bademesterrollen: Bokbartender. Jeg fikk lov til å være med på navneleken fordi det er jeg som har fått oppgaven å intervjue forfatterne i Bokbaren.

Hans Olav Lahlum 4Hans Olav Lahlum
Torsdag 10. mars er vår gjest Hans Olav Lahlum! Han er virkelig et multi-begavet menneske: Sjakkekspert, historiker og forfatter av både tunge biografier og en rekke krimbøker. Denne kvelden vil nok handle om litt av hvert som det gjerne gjør når Lahlum er et sted, men det er krim som står i sentrum. Lahlum debuterte som krimforfatter med Menneskefluene i 2010 og har siden utgitt seks bøker om politietterforskeren K2 og hans lynende intelligente, hemmelige rådgiver Patrcia. 

Haimennesket
I høst kom Lahlums siste krimroman som akkurat har kommet i pocketutgave. Den heter Haimennesket som er en typisk Lahlum tittel. Haimennesket pocket
Hvis du lurer på hva et haimenneske er, så er det altså en som kretser rundt noen … for så å hugge til. Dette er et slags norsk svar på Agatha Christies kanskje beste roman Ti små negerbarn: Det er sommeren 1972, og K2 blir invitert til en hyggelig helg på et vakkert beliggende sørlandshotell. Det eneste aberet er at hotellet ligger på en øy, ikke særlig rullestolvennlig. Likevel blir Patricia med på det som skal vise seg å bli en skjebnesvanger helgeutflukt. Uhyggelig nok det kan virke som det er en ubuden gjest på hotellet, en gjest med morderiske hensikter. Og denne gangen kommer Patricia i skuddlinjen.

Tips om den beste påskekrimen og brølequiz
Før jeg slipper til Hans Olav Lahlum, vil jeg komme med tips til den beste påskekrimen. Helt til slutt er det brølequiz slik det pleier å være i Bokbaren. Da gjelder det å rope rett svar på spørsmålene, men først rope navnet sitt – omtrent som i Popquiz på P1. Kvikk og smart – og så premier!

Det er gratis inngang, og dørene åpner 18.00. Selve Bokbaren begynner ikke før kl 20.00, men det kan være lurt å være ute i god tid for å sikre deg et godt bord.

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *