Lucinda Riley med tre bøker på bestselgerlistene

Lucinda Rileys "Engletreet" føyk rett inn på tredjeplass på bestselgerlisten i dag. Nå har Riley tre titler på bestselgerlistene.

I dag har Lucinda Rileys nye pocket, Engletreet, føket rett inn på tredjeplass på bestselgerlisten, så nå har Riley tre bøker på listene: to på pocket-listen og én på fullprislisten.

Lucinda Riley
Lucinda Riley har snart solgt en halv million bøker i Norge. Foto: Astrid Waller

Lucinda Riley er en av Norges mestselgende forfattere. Hennes romaner har snart solgt i en halv million eksemplarer her i landet. Hennes siste pocket  De syv søstre har nå ligget på bestselgerlisten i 31 uker. Den var første bok i en serie på syv frittstående romaner om syv søstre. Hver roman i serien følger en av søstrenes historier. Maia, Ally, CeCe, Tiggy og Electra ble adoptert fra ulike deler av verden av den sky mangemillionæren de bare kjenner som Pa Salt. Når han dør, etterlater han hver av døtrene et spor som leder til fortiden deres, i tillegg til et sett av koordinater inngravert i en armillarsfære som viser hvor i verden han hentet dem. Men hvem var Pa Salt? Og hvorfor mangler den syvende søsteren? I De syv søstre fulgte vi Maias søken etter røttene, og den førte henne til Rio de Janeiro.

I januar kom så roman nummer to i serien ut, og i Stormens søster er vi endelig kommet til Norge Stormens søster omslagetbåde i nåtid og på 1870-tallet. Her er det Allys historie som blir fortalt. Hun er en dyktig seiler og skal konkurrere i en av verdens mest utfordrende regattaer når hun får beskjed om adoptivfarens brå og mystiske død. I hui og hast reiser hun tilbake til barndomshjemmet, et vakkert slott ved Genevesjøen, for å treffe sine fem søstre. Hun har også, uten at søstrene vet det, innledet et intenst kjærlighetsforhold. I etterkant av de opprørende hendelsene forlater Ally sjølivet for å følge sporene adoptivfaren Pa Salt har etterlatt henne slik at hun kan finne tilbake til sitt biologiske opphav. Sporene fører henne til Norge, og her oppdager hun at hennes egen historie er nært knyttet historien til en ung og ukjent sangerinne, Anna Landvik. Hun levde for over hundre år siden og sang i den første oppsetningen av Ibsens Peer Gynt, til Griegs berømte musikk. Vi får ta del i Annas dramatiske reise fra en liten bygd i Telemark, via Christiania og videre ut i verden.

Engletreet som i dag altså føk rett inn på tredjeplass på bestselgerlisten er en typisk Riley-roman, men den er en frittstående roman og ikke i serien om de syv søstre. Den store dramatikken i handlingen i Engletreet foregår i etterkrigstidens England. Etter tretti år kommer Greta Marchmont tilbake til herskapshuset Marchmont Hall, Engletreet pocketsom ligger idyllisk til mellom de snødekte fjellene i Wales. Hun husker ingenting fra fortiden; etter at hun var utsatt for en tragisk ulykke lider hun av hukommelsestap. Men på en spasertur gjennom det vinterlige landskapet gjør hun en urovekkende oppdagelse. Hun støter på en grav i skogen, og den forvitrede inskripsjonen på støtten viser at her er en liten gutt begravd – hennes egen sønn. Greta er dypt sjokkert, og begynner å lete etter den personen hun en gang var. Da kommer en sannhet for dagen som er så sjokkerende at Greta må mobilisere alle sine krefter for å klare å takle det.

Liker du romaner fylt med lidenskap, drama og romantikk, er Lucinda Riley forfatteren for deg!

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *