Løvekvinnen-premiere og premierefest

STOR PREMIERE PÅ COLOSSEUM. Filmens tyske produsent, Rolf Lassgård, Vibeke Idsøe, de tre som spiller Løvekvinnen og forfatteren Erik Fosnes Hansen stilte velvillig opp til fotografering før premieren.

I går var det premiere på Løvekvinnen. Stortingspresidenten, Trond Giske og halve kultur-Norge var der. Her er en bildekavalkade fra premieren og festen etterpå.

For ti år siden kom Erik Fosnes Hansens Løvekvinnen ut. Løvekvinnen pocketDen fikk svært god mottakelse både her hjemme og i mange andre land. Jyllandsposten kalte  for eksempel Løvekvinnen«et mesterverk av en roman.», mens det franske magasinet L’Express omtalte den som «Strålende og rystende ironisk, ført i pennen av en bitende fabulist.» Den fikk også bokhandlerprisen det året og var en av 2006 helt store bestselgere. Nå har Vibeke Idsøe stått for en fantastisk filmatisering av Løvekvinnen, og filmen er allerede solgt til over 40 land. I går var Colosseum kino fylt til randen av skuespillere, filmfolk og kjendiser. Etterpå var det fest hos Cappelen Damm, Erik Fosnes Hansens forlag.

 

Bildekavalkade fra premieren og festen (Foto: Tonje Skjervold)

 

HVA ER DET MED ROLF LASSGÅRD? Han var magisk i filmen og på festen, og i tillegg er han beskjeden og behagelig.
MAGISK I FILMEN OG PÅ FESTEN? Rolf Lassgård benektet at han har vært ballettdanser, men at han har vært dansker i forestillinger kunne han bekrefte. Damene kretset rundt ham som nattsvermere rundt lyset, men Lassgård var bare behagelig og beskjeden.
Løvekvinnen Trond Giske
TROND UTEN HADDY. Til VG fortalte Trond Giske at han og Haddy N’Jie skulle hatt sin første date i går siden de ble foreldre. I siste liten måtte hun avlyse, men Giskes eldste datter var en god erstatning.
Løvekvinnen Erik Fosnes Hansen
EN STOLT FORFATTER. Erik Fosnes Hansen var stolt og glad over filmen, og det var også hans kone forfatteren Erika Fatland.
Løvekvinnen Valgjerd
«EN FANTASTISK FILM». Tidligere KrF-leder Valgjerd Svarstad Haugland syntes det var en «nydelig og fantastisk film».
Løvekvinnen Harald Stanghelle
AFTENPOSTEN VAR MED. Harald Stanghelle var hjertelig til stede.
Løvekvinnen tre av dem
TRE LØVEKVINNER. Rollen som Eva – Løvekvinnen – spilles av tre skuespillere: Ida Ursin-Holm som voksen, Aurora Lindseth-Løkka som barn og Mathilde Thomine Storm som ungdom. Her er de tre sammen med Erik Fosnes Hansen
Løvekvinnen Tom Harald Jenssen
EN FILMSTJERNE? Neida, det er bare sjefen for Cappelen Damm Tom Harald Jenssen og hans kone Gudny Ingebjørg Hagen skaperen av «Jul i blåfjell».
Løvekvinnen Kåre Conradi
TO «SMÅ-SKURKER». Kåre Conradi og Henrik Mestad gjør mye ut av to karakterer som får den lille stasjonsbyen til å stå på hodet etter Evas fødsel.
Løvekvinnen Lillebjørn
STILLESTE GUTT I SAL 1. Lillebjørn Nilsen.
Løvekvinnen buss
LØVEKVINNEN-BUSSEN. Premieregjestene ble busset ned til Cappelen Damm-huset for å gå på premierefesten.
Løvekvinnen Rolf og Vibeke
ENDELIGE TID FOR FEST. Filmens regissør Vibeke Idsøe og filmens gigant Rolf Lassgård.
Løvekvinnen og gnisten
GNISTEN. Rolf Kristian Larsen spiller Gnisten, en av dem som gjør Løvekvinnens barndom lysere.
Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *