Møt Vigdis Hjorth i Bokbadet og i Bokbaren

Søndag 4. desember er det Bokbadet på Rockefeller med Vigdis Hjorth, Unni Lindell og Hanne Kristin Rohde. Bademester er Anne Grosvold. Vigdis Hjorth kan du også oppleve i Bokbaren på Grefsenkollen onsdag 7. desember.

Nå kan du endelig oppleve bokhandelprisvinner  og høstens mest omdiskuterte forfatter Vigdis Hjorth på scenen. Søndag 4. desember er hun i Bokbadet på Rockefeller, og på onsdag 7. desember er hun i Bokbaren på Grefsenkollen.

Vigdis Hjorths Arv og miljø er høstens store roman. Den fikk nettopp bokhandelprisen og har også fått strålende kritikker.

BOKHANDLERPRISEN. For snart to uker siden vant Vigdis Hjorth Bokhandlerprisen for "Arv og miljø".
BOKHANDLERPRISEN. For snart to uker siden vant Vigdis Hjorth Bokhandlerprisen for «Arv og miljø».

Silje Stavrum i Bergens Tidende skrev for eksempel: «Vigdis Hjorth gjør livet mindre ensomt med bøkene sine», mens Cathrine Krøger i Dagbladet hevdet at: «bare Vigdis Hjorth klarer å behandle et tungt tema på en så stram, intelligent og poetisk måte.» Arv og miljø handler bl.a. om et klassisk arveoppgjør som fører til et stort familiedrama. Vigdis Hjorth bruker sine personlig erfaringer i sine romaner, og årets roman har ført til den store diskusjonen om virkelighetslitteraturen bl.a. i Aftenposten. Nå kan du altså høre hvordan ser på forholdet mellom virkeligheten og litteraturen både i Bokbadet og i Bokbaren.

Les også: Hvordan tjene penger på dine ulykker

Bokbadet – Norges mest kjente litterære arrangement
Bokbadet ble startet på Rockefeller høsten for 25 år siden. Det var et resultat av samarbeid mellom Bokklubben Nye Bøker og Rockefeller. Bokbadet er en institusjon i norsk kulturliv, og ble også det lengstlevende kulturprogrammet på NRK tv. «Bokbad» eller «å bokbade» er blitt begreper i det norsk språk. Tittelen på det litterære arrangementet ble Bokbadet fordi Rockefeller ligger i lokalene til gamle Torggata Bad. Nå arrangeres det bokbad i nesten hver bokhandel og kulturhus rundt om i landet, og mange aner ikke hvorfor denne typen forfatterintervju kalles bokbad. Nå har du altså muligheten til å oppleve originalen igjen!

Les også: Jubileum for Bokbadet og De norske Bokklubbene

Bokbadet søndag 4. desember
Bokbadet ledes naturlig nok av en bademester. Anne Grosvold er den som har vært bademester flest sesonger også da Bokbadet var NRK tv. I tillegg til Vigdis Hjorth skal hun intervjue krimdronningene Unni Lindell og Hanne Kristin Rohde. Det blir også et celebert musikkinnslag ved Hilde Louise Asbjørnsen!

Kjøp billetter her!

Bokbaren Vigdis Hjorth

Bokbaren onsdag 7. desember
Bokbaren er i motsetning til Bokbadet et ferskt arrangement. Bokbaren ble startet for ett år siden, men kan skryte av å være Oslos høyst beliggende bokarrangement. 370 meter over Oslofjorden ligger Grefsenkollen med den vakre restauranten liggende som et slott helt på toppen, og der ligger også OverOslo bar. Den drives av de samme menneskene som står bak rockefestivalen OverOslo. Onsdag 7. desember er Vigdis Hjorth hovedgjesten, og jeg er som vanlig bokbartenderen. Derfor kan jeg love både julegavetips, quiz og gode gavetilbud på harde pakker. Det er gratis inngang, så møt opp i god tid. Meld deg på arrangementet her!

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *