Lucinda Rileys «Skyggesøsteren» – en fantastisk underholdningsroman

Lucinda Rileys "Skyggesøsteren" har fått strålende mottakelse i England: «Rileys kjennetegn – rike detaljer, spennende steder og fantastiske karakterer – er alle til stede i denne gavepakken av en roman. En perfekt bok å krype opp i godstolen med.» Daily Mail

I neste uke kommer vinterens store leseopplevelse ut. Lucinda Rileys Skyggesøsteren er fylt med romantikk, intriger, familiefeider og britisk aristokrati.

Lucinda Riley har med sine storslåtte underholdningsromaner blitt en av de mest leste forfatterne i Norge. Rileys første roman, Orkideens hemmelighet, kom ut i 2011, og siden den gang har hun solgt over 600 000 bøker her i landet. Hver uke i hele år har én av hennes bøker ligget på bestselgerlistene, og Stormens søster Lucinda Rileyhar ligget i 22 uker på fullpris-listen og akkurat nå har pocketutgaven også ligget 22 uker på bestselgerlisten.

De syv søstre
Hittil har det kommet to bøker i serien om De syv søstre, men alle bøkene kan leses helt uavhengig av hverandre. Den første boken De syv søstre begynner idet Maia D’Aplièse og hennes fem søstre samles i barndomshjemmet Atlantis – et vakkert slott ved bredden av Genèvesjøen – etter at adoptivfaren deres, den mystiske mangemillionæren Pa Salt, er død. Begravelsen har allerede funnet sted, kroppen hans er senket i havet. Han har etterlatt hver søster et spor som skal lede dem tilbake til deres opphav. Dette sporet fører Maia på en reise til et falleferdig herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil, hvor hun begynner å pusle sammen sannheten om sin familie og lærer å kjenne historien om den lidenskapelige Izabela Bonifacio, som levde i Rio på 1920-tallet.

Stormens søster
Serien fortsetter med Allys historie i Stormens søster. Sporene adoptivfaren har etterlatt henne for at hun skal finne tilbake til sitt opphav, fører henne til Bergen. Her skal det vise seg at også Edvard Grieg kommer til å spille en rolle i oppnøstingen av en historie full av dramatikk og kjærlighet.

Familiefeider og britisk aristokrati
Lucinda Riley tar oss med til det innerste av London i starten av Skyggesøsteren. Dette er historien om den tredje eldste søsteren, Star, i familien. Hun er den mest gåtefulle av søstrene og vil nødig gi slipp på tryggheten hun opplever i vennskapet med søsteren CeCe. Til slutt bestemmer hun seg likevel for å følge sporet faren har gitt henne for at hun skal finne sitt biologiske opphav. Sporet fører henne til et gammelt antikvariat i London og en svært eksentrisk bokhandler.

Hundre år tidligere møter vi den sta og uavhengige Flora. Skyggesøsteren omslagHun er lykkelig hjemme i Lake District, men krefter utenfor hennes kontroll fører henne til London og til en av sosietetsmiljøets største personligheter, Alice Keppel. Flora blir dratt mellom lidenskapelig kjærlighet og forpliktelser overfor familien, og blir en brikke i et spill der hun ikke kjenner spillereglene. Men en dag møter hun en mystisk mann som avslører svarene Flora har vært på jakt etter hele livet.

«En perfekt bok å krype opp i godstolen med»
Skyggesøsteren kom ut på engelsk i november og har fått en strålende mottakelse av anmeldere og lesere. Her er noen av uttalelsene om den:

«Rileys kjennetegn – rike detaljer, spennende steder og fantastiske karakterer – er alle til stede i denne gavepakken av en roman. En perfekt bok å krype opp i godstolen med.» Daily Mail

«Skyggesøsteren er Lucindas beste bok hittil. Spennvidden i denne serien kan ta pusten fra deg, og hver nye bok er enda mer fascinerende enn den foregående.» Iona Grey, forfatter av Brevet til Stella

«Fantastisk! Helt umulig å legge fra seg! Bøkene om de syv søstrene blir bare bedre og bedre.» Tracy Rees, forfatter av Amy Snow

Møt Lucinda Riley i Cappelen Damm-huset 18. januar
Lucinda Riley har vært i Norge hvert år siden 2011. I 2017 har hun lovet familien å være mer hjemme og ikke dra på lanseringsturneer. Likevel gjør hun et unntak for norske lesere, og i januar kommer hun en snartur til Norge. Onsdag 18. januar kl 1900 kan du møte henne i Cappelen Damm-huset.

Og lenge før det – i neste uke kommer Skyggesøsteren til en bokhandel nær deg, gled deg!

 

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *