Om meg

Jeg er utviklingssjef for skjønnlitteraturen i Cappelen Damm. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk. Jeg og kjæresten min har til sammen seks barn, så denne bloggen vil i tillegg til tanker om bøker og kultur også handle om livets viderverdigheter i en storfamilie i en travel hverdag med 8 b-mennesker.

Jeg har inntil årsskiftet 2010 vært i Bokklubben i nesten 16 år og vært med på det vi der kalte «Det store Bokeventyret».  Jeg begynte der som redaktør for Bokklubben Nye Bøker i 1995 og ble direktør med ansvar for blant annet Bokklubben Nye Bøker i 2010. I disse årene var jeg blant annet med på å formidle rundt 20 millioner samtidsromaner til det norske folk, arrangere over 150 Bokbadet på Rockefeller, ha Bokbadet på tv som NRKs lengstlevende kulturprogram noensinne, dra til Middelhavet og Norge rundt med Bokbadet på cruise. Vi arrangerte Bok i sentrum i ti år midt i Oslo sentrum, og de tre siste årene har vi hatt Bokfest i Operaen.

Før Bokklubben jobbet jeg som redaktør i Ad Notam Gyldendal, som tilsvarer dagens Gyldendal Akademisk. Der jobbet jeg med bøker for sosial- og samfunnsfag for høgskoler og universiteter. På åttitallet var jeg fritidsklubbleder (stort sett på heltid) på Hovseter fritidsklubb. Med hockeysveis og skulderputer hadde jeg noen fantastiske år med ellevilt mange ungdom. Vi laget film, revyer og hadde all verdens grupper fra bordtennis til klatregrupper. Selvsagt la vi også til rette for band og musikk, og jeg pleier å si at vi for eksempel hadde litt av æren for We som jeg blant annet senere har sett på Roskilde-festivalen.

På åttitallet tok jeg også utdannelsen min. Jeg begynte med grunnfag i kriminologi og massekommunikasjon før jeg til slutt ble magister i litteraturvitenskap på Universitetet i Oslo. Magistergradsavhandlingen min, En emigrant krysser sine ord, handlet om Sandemoses Det svundne er en drøm. Den ble utgitt som bok hos Aschehoug i 1991.