KRIMKVELD MED «POLITI OG RØVERE»

KrimkveldKrimkveld
KRIMKVELD. Storslagent vorspiel til Krimfestivalen med fem av vinterens mest aktuelle krimforfattere: Eystein Hanssen, Terje Bjøranger, Eirik Husby Sæther, Sigbjørn Mostue og Johnny Brenna.

Cappelen Damm inviterer til Krimkveld, et storslått vorspiel til Krimfestivalen, mandag 27. februar med fem av vinterens mest aktuelle krimforfattere: Eystein Hanssen, Terje Bjøranger, Eirik Husby Sæther, Sigbjørn Mostue og Johnny Brenna.

Dette er en kriminelt god bokvinter, og det mest gledelige er at det er mange og gode norske krimromaner som preger den. Eystein Hanssens Jaget og Terje Bjørangers Barcode har begge allerede fått flere veldig gode kritikker. Nå er akkurat Eirik Husby Sæhters Det blå barnet ute, og i slutten av neste uke kommer Mostue & Brennas Operasjon Hades. Dette feirer vi med en Krimkveld mandag 27. februar i Cappelen Damm-huset kl. 1900.

Krimkveld feb.2017

Politi og forfattere

Et fellestrekk med tre av disse fire bøkene er at forfatterne har politibakgrunn. Johnny Brenna er en av landets mest kjente tidligere spanere, og har bl.a. vært ekspertkommentator på NRK i forbindelse med Eirik Jensen-saken. Brennas politibakgrunn har ført til at deres bøker ikke bare er aktuelle, men også svært realistiske.

Også bøkene til Eirik Husby Sæther og Terje Bjøranger preges av erfaringer de har høstet i politiet. Husby Sæther jobber nå i Kriminalvakta i Oslo, mens Terje Bjøranger er politijurist i Kripos, og en av landets ledende eksperter på æresdrap og tvangsekteskap.

Krimkveld mandag 27. februar

Ettersom mange av krimforfatterne har bakgrunn fra politiet, er det nettopp dette vi kommer til å diskutere denne kvelden. Hvordan gjenspeiler kriminallitteraturen politiets arbeid? Er det en fordel å ha en fot innenfor yrket, og hvilke fordeler er det å stå utenfor?

Gratis inngang, goodiebag og velkomstdrikke

Vi ferier den norske krimmen og gleder oss i spenning til Krimfestivalen, som er i gang allerede uka etterpå. På Krimkvelden kan du først og fremst møte med fem av vinterens mest interessante krimforfattere. Det er gratis inngang, og for å komme i feststemning får de 150 første gjestene gratis goodiebag og velkomstdrikke.

Meld deg gjerne på Krimkvelden på Facebook!

LES OGSÅ:
Terje Bjørangers Barcode – strålende norsk krim
Eirik Husby Sæther: Å se 100 døde
Månedens krimtips for februar
Ukens krimtips: Eystein Hanssen «Jaget»

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *