Vil du bli krimforfatter

Er du den nye Jo Nesbø eller Karin Fossum?

Vil du bli krimforfatter, er Krimforfatterskolen det rette for deg.

Har du en krimforfatter i magen og trenger førsteklasses fødselshjelp? Meld deg på Krimforfatterskolen, som starter i september – både med en førsteklasse og en andreklasse!

Det finnes mange måter å bli en forfatter på. De siste årene har flere og flere forfattere blitt skolert ved å gå på skrivekurs og forfatterskoler av ymse slag. Drømmer du om å bli krimforfatter, er Krimforfatterskolen skreddersydd for deg.

Hva er Krimforfatterskolen?

I september i fjor startet Cappelen Damm Krimforfatterskolen. Det var to førsteklasser med 16 studenter i hver klasse som begynte på et årlig kurs med seks samlinger. De avsluttet det første skoleåret nå i april. Dette året har vært svært vellykket, og nå utvides satsingen ved at Krimforfatterskolen til høsten skal ha både ha en ny førsteklasse og en andreklasse for videregående. Undervisningen i begge klassene begynner i september. Du kan nå søke deg til et første år med grunnleggende innføring i det å skrive en kriminalroman, eller du kan søke på et videregående år der du skal jobbe med et manus som har kommet et godt stykke på vei.

Førsteklasse på Krimforfatterskolen

Gjennom undervisningen i førsteklasse ønsker vi å gi deg en unik mulighet til å utvikle dine evner til å skape spennende fortellinger. Klassetrinnet tar for seg ulike krimsjangre, plot- og karakterutvikling, språk og stil. Undervisningen vil bli gitt i form av forelesninger, samtaler med forfattere og ikke minst veiledning og tilbakemelding på tekster du skriver selv. Underveis får du hjelp til å komme i gang med manus til din egen kriminalroman. Eller hjelp til å komme videre med et manus du allerede er i gang med. Undervisningen starter i september. Klassen har plass til 16 elever og under finner du info om søknadsprosessen. All undervisning foregår i Cappelen Damms lokaler i Oslo.

Andreklasse på Krimforfatterskolen

Andreklassen er for deg som er i gang med et manus og som trenger hjelp og inspirasjon til å komme i mål. Undervisningen starter i september, og klassen er en videreføring av Krimforfatterskolens førsteklasse, men du som ikke har gått førsteklasse kan også søke. I så fall bør du ha kommet et godt stykke på vei med et manus, og du bør allerede ha kunnskaper om hvordan en krimroman utvikles. Du vil arbeide med ditt eget manus gjennom hele skoleåret. Undervisningen blir gitt i form av miniforelesninger av hovedlærere og gjesteforelesere, og ikke minst veiledning og detaljert tilbakemelding på språk, stil og struktur i manuset ditt. Vi vil også jobbe med motstand i skriveprosessen. Målet er at du skal levere et manus til bedømmelse i forlaget når skoleåret er over. Den videregående klassen har plass til 8 elever. All undervisning foregår i Cappelen Damms lokaler i Oslo.

Hvordan søke?

For å komme inn på Krimforfatterskolen, må du sende inn søknad innen 15. juni. Gå inn på Krimforfatterskolens hjemmeside, så får du mer informasjon om samlingene, og hva som skal sendes med søknaden.

Kanskje er dette starten på din forfatterkarriere, så søk da vel!

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *