Rekordstort førsteopplag og strålende anmeldelse av Dan Browns Opprinnelse

BROWN OG HAGEN. Dan Brown og forlegger Øyvind Hagen har begge grunn til å smile. Etter kun få dager i salg har "Opprinnelse" allerede funnet veien inn på bestselgerlistene.

Dan Browns Opprinnelse har allerede gått til topps på noen av bokhandelkjedenes bestselgerlister. I dag kom den første anmeldelsen, og Pål Gerhard Olsen i Aftenposten var veldig begeistret.

Dan Brown er en av verdens mestselgende forfattere, og han fikk sitt store gjennombrudd med Da Vinci-koden. Hans åtte romaner har solgt i over 200 millioner eksemplarer verden over. Manuset til Browns romaner voktes  om som om de var statshemmeligheter. Når de så slippes ut i bokhandel, fører det nærmest til hysteriske tilstander.

Dan Brown Opprinnelse
Kjøp «Opprinnelse» på cappelendamm.no

REKORDSTORT FØRSTEOPPLAG

Dan Browns Opprinnelse hadde verdenslansering på tirsdag 3. oktober – også her til lands. Her hjemme er førsteopplaget på rekordstore 90 000, mens det i USA er på over 2 millioner. Opprinnelse har etter to dagers salg allerede inntatt førsteplassen på noen av bokhandelkjedenes bestselgerlister.

«DAN BROWN HAR FUNNET FORMEN OG ROEN SAMTIDIG»

Det er kun Aftenposten som har rukket å anmelde Opprinnelse. Pål Gerhard Olsen har skrevet en veldig positiv anmeldelse i dagens avis: «Romanen er et klart løft (…) Det kan rett og slett virke som om Brown har funnet formen og roen samtidig, den dybdesøkende ettertenksomheten som skal til for å komponere en historie som selv om den er trygt forankret i underholdningslitteraturens støpeform, har adskille å by på, og som kombinerer klassisk konstuert spenning og et fascinerende idéinnhold. (…)»

GUIDE TIL BARCELONA OG GAUDI

Dan Brown har denne gangen latt mye av handlingen utspille seg i en av nordmenns favorittbyer: Barcelona. Pål Gerhard Olsen er svært begeistret for hvordan Brown bruker Barcelona i handlingen: «Her er Brown på sitt beste, i utnyttelsen av den katalanske hovedstaden og da spesielt den arkitektonisk/estetiske arven etter Antoni Gaudí – opphavsmannen til gigantbasilikaen La Sagrada Família, samt en hel andre bemerkelsesverdige bygninger og urbane særtrekk i mindre skala. Brown er ikke bare en god og presis guide, han makter også å skape en både forbløffende og plausibel symbiose av Gaudís kunstneriske og åndelige kildetilfang og Krisch sine hyperteknologiske visjoner.»

PANEGYRISK I NEW YORK TIMES

I sin omtale av Dan Brown og Opprinnelse i New York Times fremhever Sara Lyall hvordan Brown i sine bøker ikke bare skriver åndeløst spennende thrillere, men også drøfter viktige temaer: «Som i alle Browns bøker, skygger ikke den nye romanen bort fra de store spørsmålene, men stuper inn i dem. Her er hovedspørsmålet: Kan vitenskapen gjøre religion foreldet?» Dan Brown forklarer Lyall hvorfor han skriver som han gjør, slik: «Dette er den typen romaner jeg ville ha lest, hvis jeg leste romaner.»

NY LANGDON-THRILLER

I Opprinnelse møter vi igjen Robert Langdon, professoren i symbologi og religiøs ikonologi ved Harvard. Romanen begynner med at Langdon ankommer det hypermoderne Guggenheim-museet i Bilbao. En av hans tidligere studenter, den 40 år gamle multi-milliardæren, futuristen og genierklærte it-gründeren Edmond Kirsch, skal presentere en revolusjonerende oppdagelse – en oppdagelse som vil besvare to av menneskehetens mest grunnleggende spørsmål.

Etter hvert som den fascinerende presentasjonen skrider fram, forstår Langdon at den er langt mer kontroversiell enn noen kunne forestille seg. Men plutselig kollapser den nøye planlagte kvelden i kaos, og Kirschs oppdagelse er i ferd med å gå tapt for alltid.

Sammen med museumsdirektøren Ambra Vidal, som har jobbet nært med Kirsch om arrangementet, er Langdon tvunget til å forlate Bilbao. De flykter til Barcelona på en halsbrekkende jakt etter et kryptert passord som vil avdekke Kirsch’ hemmelighet. Langdon og Vidal må navigere gjennom skjult historie, ekstrem religion, moderne kunst og gåtefulle symboler for å finne nøkkelen som til slutt stiller dem ansikt til ansikt med Kirsch’ sjokkerende oppdagelse – og sannheten som lenge har unnsluppet oss.

Langdon og museumsdirektøren Vidal må navigere gjennom skjult historie, ekstrem religion, moderne kunst og gåtefulle symboler. Det blir igjen en åndeløst spennende jakt i kamp med klokka.

MESTERMØTE PÅ SENTRUM SCENE: BROWN OG FOLLETT

Dan Brown og Ken Follett møtes for første gang. Det skjer tirsdag 31. oktober på Sentrum Scene.

For første gang kommer Dan Brown til Norge for å møte leserne. Tirsdag 31. oktober skjer det en verdensbegivnhet på Sentrum Scene i Oslo – for samme dag som Dan Brown skal lansere sin bok, kommer Ken Follett til Oslo for å gjøre research. Det var en anledning vi ikke kunne la gå fra oss: Her måtte vi skape et unikt møte. Og heldigvis hadde begge forfatterne lyst til å møtes. Så på Sentrum Scene kan du både oppleve intervju med Dan Brown og Ken Follett hver for seg.

Stjernemøtet begynner kl 1900. Billetter til arrangementet kan kjøpes på Rockefeller.no eller på Billettservice.no.

 

LES OGSÅ:

Les første kapittel av Dan Browns Opprinnelse

Kazuo Ishiguro fikk Nobelprisen

Jens Lapidus’ Top dogg er best i klassen

George Smiley er tilbake
«Glasshjerte oppleves som en sjeldent relevant krimroman»

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar
  1. […] magasinet TIME ham på listen over de 100 mest innflytelsesrike personer i hele verden. Nå erobrer Dan Brown verden nok en gang med boken Opprinnelse og fletter inn det som har blitt hans varemerke: koder, vitenskap, religion, historie, […]

    15. mai 2018 kl 09:58

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *