Mordene i Sandhamn

Når skjærgårdsidyllen slår sprekker

Viveca Sten I den innerste kretsenViveca Sten I den innerste kretsen
Ukas krimtips er Viveca Stens serie om mordene i Sandhamn.

«Dersom det skjedde like mange mord på Sandhamn i virkeligheten som i mine romaner, så skulle ingen mennesker våge seg ut i skjærgården mer. Det ville ha vært den farligste plassen i Europa!»

Dette er Viveca Stens egne ord, og forfatteren vet hva hun snakker om. Krimromanene hennes fra Stockholmsskjærgården har blitt lest av millioner, og skapt den populære TV-serien Mordene i Sandhamn.

Første bok om mordene i Sandhamn, «Farlig farvann», er i salg frem til 5. november.

10-årsjubileum

Neste år er det 10 år siden hun debuterte med Farlig farvann – og hva er vel mer passende enn å feire jubileet med å utgi hele Sandhamn-serien i pocketutgave for dagligvaremarkedet?

Gjennom åtte bøker følger vi radarparet Thomas Andreasson og Nora Linde; barndomsvennene som ble henholdsvis politietterforsker og bankjurist. Begges privatliv har skjær i sjøen, men sammen klarer Thomas og Nora brasene, og løser sak etter sak på idylliske Sandhamn – øya der Viveca selv har tilbrakt så mange somre.

Skjærgårdskrim

Den røde tråden i romanene er kjærligheten til skjærgården og hva som gjemmer seg i en forbryters sinn. Hver bok har et par nøkkelord som speiler drivkraften bak forbrytelsen og stemningen i historien.

Farlig farvann

I første bok, Farlig farvann, er stikkordene selvoppholdelsesdrift og idyll. Et lik innsurret i fiskegarn skylles i land på stranden, og både Thomas og Nora vikles inn i etterforskningen – fra hvert sitt ståsted. En morder går løs i sommerparadiset, og den skyldige må finnes før flere liv går tapt …

Farlig farvann kan du kjøpe i dagligvarehandel og kiosk frem til 5. november. 

I den innerste kretsen

«I den innerste kretsen» er i salg i dagligvarehandel og kiosk fra 16. oktober til 10. desember.

Andre bok starter med et pang, bokstavelig talt. Startskuddet til Gotland Rundt avfyres utenfor Sandhamn en solrik sommerdag. En stor seilbåt ligger fremst, men endrer brått kurs. Skipperen er skutt, midt ute på åpent hav!

Kriminalinspektør Thomas Andreasson befinner seg i en politibåt, og er raskt ute på åstedet. Drapsofferet er Oscar Juliander, en kjent advokat og viseformann i seilforeningen. Men skinnet bedrar. Da politiet begynner å kartlegge Julianders liv, får de innpass i overklassens salonger, der intrigene og løgnene florerer. Med sine juridiske kunnskaper ser Nora Linde de skjulte sammenhengene. Samtidig prøver hun å holde liv i et stadig mer ekteskap.

Så blir enda et medlem av seilforeningen drept …

I den innerste kretsen er i salg i dagligvarehandel og kiosk fra mandag og frem til 10. desember!

Les også

Liv av Mikaela Bley tar pusten fra deg
Ukas krimtips: Tørke av Jane Harper 
Krimredaktørens anbefaling til høstferien

 

 

 

 

 

Redaksjonen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *