Feirer bursdag med ny roman

85-årige Wilbur Smith med ny roman

Wilbur SmithWilbur Smith
Wilbur Smith er 85 år i dag. Vi feirer med å utgi en ny Smith-roman denne uka. «Farao» er en ny strålende spenningsroman fra gamle Egypt. (Foto: Hendre Louw)

I dag er Wilbur Smith 85 år. På verdensbasis har han solgt over 120 millioner bøker. Denne uka kommer det enda en ny Smith-roman ut på norsk. «Farao» er en ny spenningsroman fra gamle Egypt.

Stephen King hevder at Wilbur Smith er «verdens beste historiske romanforfatter». Smith lever i sitt fjerde ekteskap, er 85 år i dag og har skrevet 39 romaner på litt over 50 år. Samtidig kommer en ny Smith-roman ut på norsk. Den heter Farao, og det er en historisk spenningsroman fra gamle Egypt.

Kjøp «Farao» på cappelendamm.no.

120 millioner solgte bøker

Wilbur Smith er født i Zimbabwe 9. januar 1933, og i 2014 kunne han feire sitt 50-årsjubileum som forfatter. Gjennom fem tiår har han underholdt lesere over hele verden med sine eventyrlige historier fra det afrikanske kontinentet. 39 spenningsbøker er det blitt, og alle er oversatt til norsk. Han er en av verdens mest leste forfattere med 120 millioner solgte bøker.

«Verdens beste historiske romanforfatter»

Wilbur Smith er ikke bare elsket av store leserskarer, men han får også strålende kritikker. Både Stephen King og Daily Express har kalt ham «Verdens beste historiske romanforfatter», mens Daily Mirror har skrevet om ham: «Ingen forteller eventyrlige romancer som Smith».

Ny forrykende historie i serien om Det gamle Egypt

Farao Tamos ligger på dødsleiet. Luxor er omringet på alle kanter, og den egyptiske hæren har mistet mange menn. Taita, tidligere slave, nå general over Tamos’ hær, forbereder seg på fiendens endelige innrykk. Heldigvis presterer Taito på sitt aller beste når alt virker tapt, og da en gammel alliert dukker opp, lykken snur for den egyptiske hæren. Men idet soldatene vender tilbake til byen, blir Taita anholdt og anklaget for forræderi. Etter Tamos’ død tar den ondskapsfulle Utterik over makten. Og med ham begynner en ny og giftig æra.

Farao har fått strålende kritikker i alle land den er kommet ut, for eksempel i Danmark:«I Wilbur Smiths Egypt-romaner merker vi historiens vingesus. (…) så intenst at man selv kjenner sanden sildrer under føttene for hvert skritt.» Berlingske Tidende.

Les også

Vinteren er høytid for krim

Vinterens beste nye krimromaner

LES OGSÅ:

Dødstimen – en original bygdekrim fra Fagernes

Krittmannen – døden i svart og kritt

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *