Er du den nye Nesbø eller Fossum?

Vil du bli krimforfatter – søk Krimforfatterskolen!

Torkil DamhaugTorkil Damhaug
Torkil Damhaug er en av Norges ledende krimforfattere, og hovedlærer på Krimforfatterskolen. Damhaug fikk Rivertonprisen 2011 for Ildmannen, og i 2016 for En femte årstid. Også hans siste roman Glasshjerte fra 2017 har fått strålende kritikk. I 2019 er han festivalforfatter under Krimfestivalen 21.-23. mars. (Foto: Agnete Brun)

Har du en krimforfatter i magen og trenger førsteklasses fødselshjelp? Meld deg på Cappelen Damms Krimforfatterskole, og kanskje blir du den neste Jo Nesbø, Karin Fossum eller Torkil Damhaug

Det finnes mange måter å bli en forfatter på. De siste årene har flere og flere forfattere blitt skolert ved å gå på skrivekurs og forfatterskoler av ymse slag. Drømmer du om å bli krimforfatter, er Krimforfatterskolen skreddersydd for deg.

Hva er Krimforfatterskolen?

I september i 2016 startet Cappelen Damm Krimforfatterskolen. Det var to førsteklasser med 16 studenter i hver klasse som begynte på et årlig kurs med seks samlinger. De avsluttet det første skoleåret i fjor i april.

Elevene som gikk det første året, var svært fornøyd. I skoleåret 2017/2018 utvidet vi tilbudet ved å ha både en første og en andre klasse. Åtte elever fikk gå andre klasse eller det som også ble kalt manus-klassen. Nå er de klare for å få sine manus vurdert av Cappelen Damms krimredaksjon, og kanskje vil noen av dem snart være krimforfattere.

Les også

Nordisk råds prisvinner overgår seg selv

Sommerens store roman med en drøss seksere: Rød mann/sort mann

Krimforfatterskolen 2018/2019

Nå er det klart for opptak til nye elevkull. I september begynner et nytt undervisnings år på Krimforfatterskolen. Du kan nå søke deg til et første år med grunnleggende innføring i det å skrive en kriminalroman, eller du kan søke for andre klasse eller det vi også kaller et videregående år. For å bli tatt opp på det videregående trinnet, bør du være i gang med et romanmanus. Begge årene består av seks samlinger. Hovedlærere er krimforfatter Torkil Damhaug og litteraturjournalist Bernt Roald Nilsen.

Førsteklasse på Krimforfatterskolen

Gjennom undervisningen i førsteklasse ønsker vi å gi deg en unik mulighet til å utvikle dine evner til å skape spennende fortellinger. Klassetrinnet tar for seg ulike krimsjangre, plot- og karakterutvikling, språk og stil. Undervisningen består av miniforelesninger og veiledning og tilbakemelding på dine egne tekster. Underveis får du hjelp til å komme i gang med manus til din egen kriminalroman. Eller hjelp til å komme videre med et manus du allerede er i gang med. Undervisningen starter i oktober. Klassen har plass til 12 elever. Under finner du info om søknadsprosessen. All undervisning foregår i Cappelen Damms lokaler i Oslo.

Hvordan søker du opptak til Krimforfatterskolen førsteklasse? Les mer her

Andreklasse på Krimforfatterskolen

Andreklassen er for deg som er i gang med et manus og som trenger hjelp og inspirasjon til å komme i mål. Undervisningen starter i september, og klassen er en videreføring av Krimforfatterskolens førsteklasse, men du som ikke har gått førsteklasse kan også søke. I så fall bør du ha kommet et stykke på vei med et manus, og du bør allerede ha kunnskaper om hvordan en krimroman utvikles.

Du vil arbeide med ditt eget manus gjennom hele skoleåret. Undervisningen blir gitt i form av miniforelesninger av hovedlærere og gjesteforelesere, og ikke minst veiledning og detaljert tilbakemelding på språk, stil og struktur i manuset ditt. Vi vil også jobbe med motstand i skriveprosessen. Målet er at du skal levere et manus til bedømmelse i forlaget når skoleåret er over. Den videregående klassen har plass til 8 elever. All undervisning foregår i Cappelen Damms lokaler i Oslo.

Har du lyst til å bli krimforfatter – Hvordan søke?

For å komme inn på Krimforfatterskolen, må du sende inn søknad innen 11. juni. Gå inn på Krimforfatterskolens hjemmeside, så får du mer informasjon om samlingene, og hva som skal sendes med søknaden.

Kanskje er dette starten på din forfatterkarriere, så søk da vel!

 

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar
  1. Torill T:

    Hei!

    Jeg synes det er flott at dere driver Krimforfatterskole. Har dere tanker om å starte noe tilsvarende for de som ønsker å skrive skjønnlitterært, slik som Lucinda Riley, Kate Morton, Katherine Webb og Sarah Jio? Det arrangeres skrivekurs i blant, men det er ofte bare dagskurs.

    11. mai 2018 kl 09:57

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *