Den sjuende krimromanen om Joona Linna

Ny Lars Kepler-krim til høsten starter med et drap i Oslo

Handlingen i Lars Keplers kommende krimroman Lazarus begynner i Oslo. Foto: Ewa-Marie Rundquist / Albert Bonniers Förlag

Nordens mest suksessrike krimforfatterpar Lars Kepler avslører at de kommer med en ny roman til høsten. Lazarus har en norsk forbindelse ved at den starter med et drap i Oslo.

I slutten av oktober kommer den nye Kepler-romanen Lazarus omtrent samtidig på svensk og norsk. De siste årene har Kepler vært Nordens mest populære krimforfattere ved siden av Jo Nesbø. Her kan du se det svenske omslaget til Lazarus.

Kepler legger mye tanke og arbeid i alle sine omslag. Det svenske omslaget til Lazarus ser slik ut. Omslag: Albert Bonniers Förlag / Lars Kepler

Pangstart med et drap i Oslo på en norsk gravskjender

Foreløpig er ikke mye sluppet ut om handlingen i Lazarus. Her er det lille vi får avsløre:

En død mann blir funnet i en leilighet i Oslo. I fryseren på kjøkkenet gjør politiet et grusomt funn. Offeret viser seg å være en hittil ukjent gravskjender og trofésamler. Noen dager senere kontakter en tysk politiinspektør Joona Linna og ber om hjelp i forbindelse med en drapssak på en campingplass utenfor Rostock. Joona ser at mønsteret som danner seg er ufattelig skremmende, men umulig å ignorere.

Enkelte ville kalle det et mirakel hvis noen skulle gjenoppstå fra de døde – for andre vil det være det ultimate mareritt.

Lars Kepler er et pseudonym

Nordens mest kjente krimforfatternavn ved siden av Jo Nesbø er et pseudonym. Bak navnet Lars Kepler befinner forfatterne Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril seg. Lazarus er deres sjuende roman om Joona Linna:. Serien begynte med Hypnotisøren i 2009. Siden har det vært Paganinikontrakten (2010), Ildvitnet (2011), Sandmannen(2012), Stalker (2014) og Kaninjegeren (2016). I tillegg har de skrevet den frittstående thrilleren thrilleren Playground som kom i 2015.

Les også

Cappelen Damm dominerer

Kepler rett til topps på bestselgerlista

Omslagene

Ekteparet Kepler legger ned et stort arbeid i alle detaljer – også hvordan omslagene blir. Her kan du se en liten film om  hvordan omslaget på den nye romanen Lazarus er blitt til.

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *