Ukas krimtips

«Isbjørngåten» er Lahlum på sitt beste

Ukas krimtips er Isbjørngåten, et nervepirrende og storslått krimdrama og en etterlengtet fortsettelse for alle K2 og Patricia-fans.

Ukas krimtips er et nytt klassisk krimdrama fra Hans Olav Lahlum. Isbjørngåten er åttende roman i den historiske krimromanserien om K2 og Patricia.

Hans Olav Lahlum Isbjørngåten
Kjøp Isbjørngåten på cappelendamm.no.

Lahlum overgår seg selv

Isbjørngåten høstet kjapt sine første lovord, og Tvedestrandspostens Sven Gjeruldsen var først ute. Han var svært begeistret, trillet sekser på terningen og skrev:

«[Lahlums] siste roman Isbjørngåten med etterforskerduoen K2 og Patricia Borchmann er den beste han har skrevet i serien så langt, om de to. Lahlum overgår seg selv i en drivende spennende fortelling som streker seg over flere tiår! (…) Her er det driv og spenning fra første til siste side.»

Isbjørngåten

Fredag 18. mai 1973 forsvinner 16-årige Jørgen Magnus Kvamme sporløst på vei hjem fra skolen. Hans enslige mor melder ham savnet få timer senere, og førstebetjent Kolbjørn «K2» Kristiansen blir til egen overraskelse straks satt på saken. Den får en ny dimensjon når K2 får vite at det har vært holdt strengt hemmelig at guttens far er den mektige forretningsmannen Bjørn Christopher Fabricius, en folkesky gammel kjempe som er kjent under tilnavnet «Isbjørnen».

Samtidig støter K2 da på et uløst og 40 år gammelt mysterium, siden Fabricius’ eldste sønn i 1933 ble kidnappet fra sitt barneværelse og aldri er kommet til rette.

Isbjørngåten er et nervepirrende og storslått krimdrama og samtidig en tankevekkende familiehistorie.

Les også

Terningkast syv

Gard Sveen har lest Hans Olav Lahlums «Isbjørngåten»

«Terningkast syv»

Krimforfatterkollega Gard Sveen er også begeistret for Isbjørngåten. Han skulle gjerne gitt den terningkast syv, om han kunne:

«Vi ønsker oss flere bøker, både om K2 og Patricia og alt mulig annet. Forrige gang jeg anmeldte deg på lanseringen, det var Haimennesket, da fikk du en sekser. Og Isbjørngåten er rett og slett bedre enn Haimennesket. Da blir det veldig vanskelig, terningen har rett og slett ikke flere sider.»

Les begynnelsen på Isbjørngåten

 

 

Susanne Hartvåg
Jeg er markedssjef for krim og oversatt litteratur i Cappelen Damm. Jeg elsker når den rette boka treffer den rette leseren!
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *