Den sjuende Joona Linna-boken

Keplers «Lazarus» til topps

Få forfattere kan skrive så fengende, skremmende og visuelle thrillere som ekteparet Alexander og Alexandra Ahndoril. Forrige helg utkom den sjuende boken om Joona Linna. Med bare to salgsdager føyk Lazarus likevel inn på 1. plass på e-boklisten og 2. plass på listen for skjønnlitteratur.

Forrige helg utkom Lars Keplers sjuende bok om Joona Linna. Med bare to salgsdager føyk Lazarus likevel inn på 1. plass på e-boklisten og 2. plass på listen for skjønnlitteratur.

Ny Kepler
Lazarus suste rett inn på toppen av bestselgerlistene etter bare to dager i salg. Kjøp den på Cappelendamm.no.

Mye tyder på at Lars Keplers Lazarus blir den mestselgende krimromanen denne høsten. Store deler av førsteopplaget på 53 000 er allerede ute i bokhandel og butikk over hele landet. I forrige uke hadde den bare to salgsdager, men likevel føyk den i dag rett til topps på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for e-bøker og til andreplassen for skjønnlitteratur.

Likdeler i en fryser i Oslo

Kanskje er det en slags hilsen fra Lars Kepler til norske lesere for handlingen i Lazarus begynner i Oslo. En død mann blir funnet i en leilighet på Tveita. I fryseren på kjøkkenet gjør politiet et grusomt funn. Offeret viser seg å være en hittil ukjent gravskjender og trofésamler. De makabre funnene i fryseren består bl.a. av kraniet til Joona Linnas avdøde kone. Noen dager senere kontakter en tysk politiinspektør Joona Linna og ber om hjelp i forbindelse med en drapssak på en campingplass utenfor Rostock. Joona ser at mønsteret som danner seg er ufattelig skremmende, men umulig å ignorere.

Kan det være at seriemorderen som han nedkjempet og drepte sammen med kollega Saga for flere år siden likevel er i live, og vil ta hevn? Da har Joona og Saga det travelt med å få sine nærmeste i sikkerhet …

Det er ekteparet Alexandra Coelho Ahndoril (f.1966) og Alexander Ahndoril (f.1967) som står bak pseudonymet Lars Kepler. De var begge etablerte forfattere da de bestemte seg for å skrive en krimroman sammen. De ble enige om at de trengte et pseudonym som på et vis skulle vise dem retningen i krim-forfatterskapet.
Om bruken av pseudonymet uttaler de: «Lars Kepler er en forutsetning for krim-forfatterskapet vårt, et rom vi har skapt bare for disse bøkene. Å skrive under våre egne navn er helt utenkelig. Vi ser for oss Lars Kepler som en litt eldre, skjeggete, og menneskesky krimforfatter.»

«Vi ser for oss Lars Kepler som en litt eldre, skjeggete, og menneskesky krimforfatter.»

Ekteparet Ahndoril skriver bøkene i et tett kompaniskap. De sitter ved samme skrivepult og sender scenene i romanen fram og tilbake mellom seg. Resultatet er noen av de råeste og mest spennende krimromanene i Norden.

Krimfest 27. november

Lars Kepler, Nicklas Natt och Dag, Hans Olav Lahlum, Gard Sveen og Knut Nærum kan du møte på Krimfest hos Cappelen Damm 27. november – meld deg på i dag!– Keplers gleder seg til å møte norske lesere: «Selv om vi allerede er i gang med bok nummer åtte, dreier mye seg nå om lanseringen av Lazarus i Sverige og Norge. Vi liker å møte leserne våre, vi liker å formidle kjærligheten vår til krimsjangeren. Vi elsker den, og er oppriktig glad i Joona og Saga.»

Les også

Bestialsk og uhyggelig

Derfor kan du glede deg ekstra til den nye Lars Kepler-krimmen

Les også

Les første kapittel

Sniktitt på den nye Kepler-krimmen

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *