Ukas krimtips tar deg med på en forrykende jakt på en ytterst original morder

Jeg er nummer 13Jeg er nummer 13
Ukas krimtips er Jeg er nummer 13, den tredje boka om Bogart Bull. Bli med til Amsterdam på en forrykende jakt etter en morder som ser på seg selv som en «grensesprengende kunstner».

Jeg er nummer 13 er en forrykende fortelling som bringer leseren til Amsterdams kanaler og smug i jakten på en original og skjebnesvanger morder.

I 2016 krimdebuterte Øistein Borge med sin første bok om Bogart Bull – Den syvende demonen. Både denne og oppfølgeren Det som aldri dør (2017) har fått varm mottakelse av norsk presse. Borge ble nominert til både Rivertonprisen og Mauritz Hansen-prisen i 2017. Den tredje i rekken, Jeg er nummer 13, regnes som Borges beste bok til nå: Historien om hvordan en liten tsjekkoslovakisk gutt blir til en iskald leiemorder er dypt fascinerende lesning.

 Jeg er nummer 13
Historien om hvordan en liten tsjekkoslovakisk gutt blir til en iskald leiemorder er dypt fascinerende lesning. Kjøp boken på cappelendamm.no.

Jeg er nummer 13

Høsten 1960 kommer et barn til verden på Bulovka–hospitalet i Praha. Jordmora husker ham som «en gutt med blekblå øyne, kalde som skaresnø i måneskinn». Åtte år senere invaderes Tsjekkoslovakia av sovjetiske styrker, og gutten blir foreldreløs. Dette blir starten på et fordervet liv, et liv som skal komme til å koste mange andre mennesker dyrt.

I hans mørke sinn er drap en kunst. Nå skal han signere sitt mesterverk.

I september 2017 blir en norsk utvekslingsstudent funnet drept i en park utenfor Amsterdam, tatt av dage med en boltpistol. Kriminaletterforsker Bogart Bull sendes sørover med første fly. I den nederlandske hovedstaden befinner også gutten fra Praha seg, en mann som nå kaller seg Rezník og betrakter seg selv som en grensesprengende kunstner.

Og Rezník har så vidt begynt. Et nytt drap finner sted, denne gangen med et våpen som forbløffer politiet …

Les også

Tredje thriller om Bogart Bull:

Øistein Borge: – Rezník er drapsmann, men ingen bestemmer seg for å bli det

Lanseringsbokbad med Tom Egeland og mini-krimquiz med Hans Olav Lahlum

Torsdag 24. januar lanseres Jeg er nummer 13 i Halvbroren bokhandel i Akersgata. Øistein Borge leser fra boken og bokbades av Tom Egeland , mens Hans Olav Lahlum har forberedt en mini-quiz spesielt for anledningen.

Dette vil du med andre ord ikke gå glipp av! Klikk her for å melde deg på arrangementet på Facebook. 

Jeg er nummer 13
Velkommen til lansering 24. januar! Klikk her for å se arrangementet på Facebook.