Intenst drama:

Ukas krimtips: Belinda Bauers Bookerpris-nominerte Bristepunktet

Foto av forfatter Belinda BauerFoto av forfatter Belinda Bauer
"Den beste krimromanen jeg har lest på veldig, veldig lenge.", har forfatteren Val McDermid uttalt om britiske Belinda Bauers Bristepunktet. Boka er den første krimromanen som noen gang er nominert til den presisjetunge Bookerprisen. (Foto: © Johnny Ring)

Belinda Bauer er en av Storbritannias mest prisbelønnede forfattere. Nå er hun tilbake med et intenst familiedrama du knapt har lest maken til.

Omslaget til Belinda Bauers Bristepunktet
Kjøp Bristepunktet på cappelendamm.no

I høst var Belinda Bauer nominert til Bookerprisen sammen med tretten andre kritikerroste romaner, og juryen brukte bl.a. ordene «skarp», «stilig» og «smart» om boka.

Det var en stor anerkjennelse for krimforfatteren, som i et intervju uttalte at: «Ettersom krim aldri har vært en anerkjent sjanger, trodde jeg ikke dette var mulig, og jeg kjenner fortsatt på en følelse av sjokk.»

Les også

Intervju med Belinda Bauer

Historisk: Belinda Bauer er nominert til Bookerprisen

Belinda Bauer har med sine tidligere utgivelser høstet mange lovord også hos norske anmeldere. Blant annet fikk fjorårets Den vakre død terningkast 6 i Adresseavisen, og både Stavanger Aftenblad og Adresseavisen trillet femmer til Den synske (2016).

Tre foreldreløse søsken

Bristepunktet handler om hvordan tre barn forsøker å overleve alene etter at moren blir drept og faren forlater dem.

En kvelende varm sommerkveld sitter tre søsken alene igjen i en havarert bil. Moren har gått for å ringe etter hjelp. Hun har overlatt ansvaret til eldstemann Jack, som kun er elleve år. Men moren kommer aldri tilbake. Og det livet barna har kjent, endres for alltid.

Tre år etter gjør de traumatiserte barna sitt beste for å overleve uten foreldrene. Jack forsøker fortsatt å beskytte søstrene og holde familien samlet. Da kniven han tror drepte moren dukker opp, risikerer de å miste alt hvis de går til politiet.

 

Turid Oline Hepsø
Redaktør for "Barnebøker" og kommunikasjonsansvarlig for barne- og ungdomsbøker i forlaget.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *