Redaktøren anbefaler: En rar, liten og vakker bok om sorg

Redaktøren Dagfinn Møller blir først usikker på hva dette var, - en roman, en langnovelle, lyrikk? Det viste seg å ikke bety noe hva det var, boken var fantastisk fin. Foto: Privat

Boken har blitt en bokhandlerfavoritt i Storbritannia, er solgt til mange land og er egentlig en litt sånn overraskende suksess fordi den er såpass liten og rar, sier redaktør Dagfinn Møller om den lille romanen Sorg er den greia med fjær.

Romanen er en 100-siders roman om sorg. Det handler om en far og hans to små sønner som forsøker å få livet til å gå videre etter morens brå død. Midt i fortvilelsen banker plutselig en kråke på døra. Denne kråka bestemmer seg for å bli der så lenge den sørgende lille familien trenger han.

«Sorg er den greia med fjær» er en liten, rar og vakker bok om sorg.

Folk faller for denne

-Selv ble jeg veldig begeistret da vi fikk manuset, men jeg må innrømmet at jeg først hadde problemer med å plassere den. Var det en roman? En lang novelle? Lyrikk? Det viser seg heldigvis at lesere, kritikere og de litterære prisene ikke har problemer med at den kan være vanskelig å sette i bås: Folk faller veldig for den.

-Jeg tror det henger sammen med det poetiske språket og den rørende beskrivelsen av forholdet mellom far og sønner. Og ikke minst at historien om en kråke som kommer uanmeldt inn i livet og snur alt opp ned, men også fungere som en katalysator og hjelper i sorgprosessen, er dypt originalt fortalt. Definitivt en roman jeg vil anbefale denne sommeren!

Les også – Hvordan en kråke fikk hovedrollen i en roman

 

En kråke snur opp ned på tilværelsen i Sorg er den greia med fjær. Foto: Hannes Wolf/Unsplash

 

 

 

Maria Myrvoll
Maria er markedssjef for oversatte bøker hos Cappelen Damm.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *