Julegavetips til diktleseren

Gro DahleGro Dahle
Det er 30 år siden Gro Dahle debuterte som forfatter, det feirer hun med diktsamlingen "Tvers igjennom upålitelig".

Her er de beste julegavetipsene for diktleseren. Vi har samlet et knippe av de beste lyrikkforfatterne i landet og gir deg her seks diktsamlinger som garantert vil falle i smak.

Gro Dahle
Diktsamlingen «Tvers igjennom upålitelig», er i salg på Cappelendamm.no.

Tvers igjennom upålitelig – Gro Dahle. Det er i år 30 år siden Gro Dahle debuterte. Tvers igjennom upålitelig inneholder alle hennes diktsamlinger for voksne, og viser en helt særegen og leken poet som aldri slutter å overraske. Her skriver hun også en poetikk, som er refleksjoner over egen skriving. Dahles dikt leses av et bredt publikum, som her har en ypperlig anledning til å finne nye favorittdikt.

 

 

Brageprisnominerte «og når det blir lyst blir det helt fantastisk», kjøper du på Cappelendamm.no.

og når det blir lyst blir det helt fantastisk – Kristin Berget.
Tidligere har Berget undersøkt et enkelt individs opplevelse av å ikke finne seg til rette i kategoriene det er henvist til. I den nye samlingen inngår det i et intimt kollektiv, plassert i ustabile landskap av åkre og hav, og årstider som forskyves. Menneskelivet er lite og sårbart. Verden er ulike konfliktområder, eller utsikten fra fyrvinduet. Og som alltid hos denne poeten gjøres det opp et bål. NOMINERT TIL BRAGEPRISEN 2017: «Og når det blir lyst blir det helt fantastisk er frå utsida sett ei heller lågmælt diktsamling som knyter natur, jord, økologi og identitet saman i ein presis og knapp, men likevel melodisk og vakker poesi.» – Bragejuryen 2017.

Les også

Julegavetips til den historie-interesserte

 

 

Knut Ødegård
«Tida er inne» av Knut Ødegård, kjøper du på Cappelendamm.no.

Tida er inne – Knut Ødegård. Knut Ødeård er i sitt femtiande år som poet meir vital og relevant enn nokon gong. Årets samling viser ein diktar med djerv biletskaping og som ikkje er redd for å gå rett inn på dagen politiske scene. Dikta spenner frå barndom til alderdom, frå Molde til mora som flyktar med sitt barn frå Syria slik Maria flykta med Jesus. Språket hans “bylgjer mellom det historiske og det mytiske”, skriv Adonis: “men alltid tett bunde til det kroppslege.”

 

 

«Det store svaet» er i salg på Cappelendamm.no.

Det store svaet – Casper André Lugg. Ingen fanger storheten i øyeblikket som Casper André Lugg. I Det store svaet tar han mesterskapet til nye høyder. Hva enten en fugl stopper flukten sin midtveis over myra, eller han tenker på flammene over apostlenes hoder, utfolder diktene seg i spennet mellom den åpne erfaringen av verden her og nå, og den lille troen som blir så stor for den som leser.

 

 

Les også

Julegavetips: Sju bøker til friluftslivmennesket

 

 

Gro Dahle Anna og Frank
De samlede diktene «Anna og Frank» kjøper du på Cappelendamm.no.

Anna og Frank – Gro Dahle. I denne samplingen fører Gro Dahle sammen Anna Akhmatova, russisk opposisjonell lyriker, gift med menn som ble drept av bolsjevikene og i Stalins gulagleir, og den urbane og omgjengelige beatpoeten Frank O’Hara, del av New York School of Poetry, med hundrevis av venner og elskere. Lekent svinger hun de to ut på dansegulvet og lar fragmenter fra diktene deres gli inn i hverandres.

 

 

Ren jul
«Ren jul» er i salg hos Cappelendamm.no.

Ren jul – Kaia Huuse. Ren jul byr på flere enn 100 varme, vakre, kloke og frekke dikt og tekster om julen og forventningene vi har til vår viktigste høytid. Her finner du dikt av kjente og kjære forfattere, men også av nye stemmer fra Instagram og andre sosiale medier. Ren jul er satt sammen av musikeren og forfatteren Kaia Huuse. Dette er oppfølgeren til salgsuksessene Ren poesi, Ren snø og Ren sommer som tilsammen er trykket i 51 000 eksemplarer. Årets fineste julegave!

 

 

Les også

Tips til bøker til jul:

Julegave til mamma: Her er åtte kritikerroste, bestselgende bøker som ikke slår feil