Bokhandleren tipser:

Årets tryggeste julegave

JulegaveJulegave

Børre Lund hos Tanum Karl Johan tipser om årets tryggeste julegaver, enten det er til onkel, mamma, eller kanskje noen man ikke kjenner så godt? Disse bøkene passer helt enkelt til alle:

«En vakker, poetisk og tidvis brutal historie», skrev Guri Hjeltnes i VG og ga denne terningkast 6. Kjøp «Rigels øyne» på cappelendamm.no.

«Rigels øyne» av Roy Jacobsen

Fortellingen om Ingrid Barrøy, som startet i «De usynlige» og fortsatte med «Hvitt hav», har fanget lesere over hele verden. «Rigels øyne» er tredje bok i serien. Med den har vi fått en enestående trilogi for alle som vil forstå mer av landet vi lever i.

Ingrids datter er blitt ti måneder, og hun legger ut på en vandring gjennom Norge for å finne barnefaren. I støvler og kjole, med sekk på ryggen, reiser hun sørover. Hver gang hun ber om et sted å sove, legger hun fram sitt ærend: Er det noen som husker en russer som flyktet over fjellet den siste krigsvinteren? Underveis kommer hun bort i en rekke uforglemmelige menneskeskjebner.

«Rigels øyne» er en sterk roman om et folk etter en krig, fortalt fra perspektivet til en uvanlig kvinne. For krigen gjør noe med menneskene. Men det gjør også freden. Den gjør noe med hukommelsen. Ingrid får snudd opp ned på sitt verdensbilde.

 

«En fortelling som når langt inn i hjerterøttene. Varme, sympati og evne til å leve med er kjennetegn for denne romanen som skildrer livet i Oslo rett etter andre verdenskrig.», skrev Emil Otto Syvertsen i Fædrelandsvennen om denne. Kjøp «Byens spor» på cappelendamm.no

«Byens spor» av Lars Saabye Christensen

«Byens spor» er første bind i en trilogi, og vi befinner oss på Oslo vest rett etter krigen der vi møter Ewald og Maj Kristoffersen med deres sønn Jesper. Ewald jobber i et reklamebyrå som får i oppdrag og lage kampanjen i forbindelse med Oslos 900-årsjubiléum og Maj engasjerer seg i Røde kors.

Bli med når vi legger øret inntil konkylien og lytter: Hør lyden av Oslo. Se gatene som binder den sammen, se menneskene som bor i dem. Se Ewald og Maj, se slakteren, se legen, hør hyggepianisten på Bristol, høre telefonen ringe hos fru Vik i etasjen over. Se Maj gå på møte i Røde Kors, hør glassen klirre på Bristol. Høre lyden av hvinende bremser.

 

 

 

 

 

Anne-Marte Mundal

Jobber som webredaktør i Cappelen Damm.

Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *