Sekser i VG til "danske Houellebecq":

– Denne har «et refleksjonsnivå himmelhøyt over det aller meste av dagens samtidslitteratur»

Den danske borgerkrig 2018-24 er noe av det mest spennende av dansk samtidslitteratur for øyeblikket.

- Det er en bok så velskrevet at jeg blir glad, med et refleksjonsnivå himmelhøyt over det aller meste av dagens samtidslitteratur for øvrig, skriver VGs anmelder.

Kaspar Colling Nielsen balanserer i sin i siste roman Den danske borgerkrig 2018-24 mellom det normale og det avvikende, meningsfylte og det absurde i sin beskrivelse av hva som kan skje med et velferdssamfunn i krise. Derfor er det kanskje heller ikke så rart at forfatteren har blitt kalt en «dansk Houellebecq».
I dag får romanen stående applaus og terningkast seks i VG.
Med sin andre roman ble Kaspar Colling Nielsen en litterær superstjerne i hjemlandet sitt. Romanen er oversatt til norsk av Kyrre Andreassen. Kjøp «Den danske borgerkrig 2018- 24» på Cappelendamm.no

Romanen handler om en borgerkrig i Danmark som finner sted i perioden mellom 2018 og 2024.

Kamper har utspilt seg på Rådhusplassen, politikere har blitt halshugget på åpen gate og bankfolk jaget vilt. Borgerkrigen ble opplevd av en 25-årig mann som 450 år senere ser tilbake på et langt liv. Den 475 år gamle rikmannen blir holdt i live av et avansert stamcelleprogram. 

En briljant roman

– (…) det er en helt usedvanlig mangefasettert, provoserende, tankevekkende og briljant skrevet roman vi her får presentert i Kyrre Andreassens spreke oversettelse. Den som ikke finner noe å bli utfordret eller stimulert av i denne boken, må være grunnleggende lei av litteratur, skriver Sindre Hovdenakk i VG.

Det er ikke bare her i Norge anmelderne jubler, han er også anerkjent i hjemlandet sitt Danmark som en av de viktigste samtidsforfattere nå;

– …årets hittil villeste danske roman. En ustyrlig, intelligent og fullstendig frika fortelling som sprenger seg vei gjennom alle hindre for å nå fram til det som gjelder: å tenne et bål av begeistring i hodet på sin leser, skrev Politiken da den utkom i hjemlandet. 

«Superstjerne» i Danmark

Tidligere har også NRK omtalt romanen;

– Den danske forfatteren Kaspar Colling Nielsen spår borgerkrig i Danmark i nær framtid, og har blitt superstjerne med den dystopiske romanen Den danske Borgerkrig 2018-2024, skrev NRK i forbindelse med at han gjestet Hans Olav Brennes Brenner og bøkene.

Forfatteren Kaspar Colling Nielsen er født i 1974 og debuterte med Mount København som han fikk Årets Debutantpris for i 2010. Den danske borgerkrig 2018-24 er hans andre bok. Han underviser på Handelshøyskolen i København og skriver også for film og TV.

Maria Myrvoll

Maria er markedssjef for oversatte bøker hos Cappelen Damm.

Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *