Jon Michelet 1944 – 2018

Jon Michelet Foto: Hans Fredrik AsbjørnsenJon Michelet Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
Jon Michelet var en folkekjær og kritikerrost forfatter med et stort og smittende engasjement. Han vil bli dypt savnet. Du kan minnes ham ved å høre BokPod, som er ett av de store intervjuene om og med Jon Michelet (Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen).

Den kritikerroste og folkekjære forfatteren Jon Michelet døde lørdag kveld, etter lengre tids sykdom. Her kan du lytte til BokPod med ett av de flotteste intervjuene med Jon Michelet.

Den kritikerroste og folkekjære forfatteren Jon Michelet døde lørdag kveld, etter lengre tids sykdom. Michelet døde fredelig med alle sine nærmeste rundt seg, forteller forlaget Oktober, på vegne av familien, til VG.

En sjøens helt

Mange av dagens lesere forbinder med Jon Michelet med storverket En sjøens helt –  bøkene om krigsseilerne under 2. verdenskrig. Noen lesere vil også svare Thygesen-krim og Orions belte, og noen vil forbinde ham med politikk på ytterste venstreside, som forlagssjef i Oktober eller redaktør i Klassekampen.

Et timelangt intervju med Jon Michelet på BokPod

Jon Michelet
Jon Michelets BokPod ble publisert 30. september 2015. Hør den her.

Jon Michelet har gjort en lang rekke intervjuer, men ett av de beste om hele hans forfatterskap er BokPod-intervjuet gjort av journalist Hallgeir Opedal. Det er et timelangt intervju der Jon Michelet forteller om opp- og nedturer, om foreldrene og om hvor lenge han var til sjøs. Egentlig.

I dag kan du minnes en av våre største forfattere med å høre på dette flotte intervjuet om forfatterskapet eller selvsagt lese en av hans mange strålende bøker!

Hør på BokPod hereller søk BokPod opp i iTunes.

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.