Boktips til sommerferien

Dette er sommerens beste bøker

SommerlesningSommerlesning

Ferietid er lesetid, men hvilke bøker bør du lese i sommer? Nedenfor har vi laget en liste med bøker vi anbefaler som sommerlesning!

SOMMERENS STORE ROMAN: Rød mann/ sort mann av Kim Leine

Sommerlesning
Kjøp Rød mann/Sort mann på Cappelendamm.no

Rød mann/sort mann er den frittstående oppfølgeren til Profetene i Evighetsfjorden som Kim Leine fikk Nordisk råds litteraturpris for. I likhet med sistnevnte har Rød mann/sort mann fått fantastisk mottakelse både her til lands og i Danmark, faktisk mener flere danske anmeldere at Rød mann/sort mann overgår den han fikk Nordisk råds litteraturpris for! I dette episke storverket følger vi den danske koloniseringen av Grønland i første halvdel av 1700-tallet. Vi følger alle dem som frister lykken i det nye landet: guvernøren og de militære, leger, prester, skipskapteiner og håndverkere, men også desertører, tyver og horer. Sjelden har en forgangen tid blitt beskrevet med slik sanselighet, innsikt og humor.

Terningkast 6 fra VG

«(…) Etter Profetene i Evighetsfjorden antydet Leine at den var første bind i en påtenkt trilogi. Årets roman overgår nærmest den første i bredde og intensitet. Når kommer bind tre? Kanskje de høytflygende grønlandske ravnene vet noe. Vi er mange lesere her nede, og vi vil ha mer!» – Arne Hugo Stølan, VG.

SAABYE PÅ SITT BESTE: Byens spor av Lars Saabye Christensen

Kjøp Byens spor på cappelendamm.no

Byens spor er første bind i en trilogi. Handlingen finner sted på Oslo vest rett etter krigen, hvor vi møter Ewald og Maj Kristoffersen og deres sønn Jesper. Ewald har fått i jobboppdrag å lage en kampanje i forbindelse med Oslo sitt 900-årsjubileum, og Maj engasjerer seg i Røde kors. Dette er en bok på sporet av det tapte Oslo – her hører du lyden av byen, ser gatene som binder den sammen, og menneskene som bor i dem.

Terningkast 5 fra Dagbladet

«SAABYE CHRISTENSEN PÅ SITT ALLER BESTE.» – Cathrine Krøger, Dagbladet.

SUKSESS-FORTELLINGEN FORTSETTER: Rigels øyne av Roy Jacobsen

Sommerlesning
Kjøp Rigels øyne på Cappelendamm.no

Rigels øyne er den tredje boken i trilogien og fortellingen om Ingrid Barrøy, som har fanget lesere over hele verden. Dette er en sterk roman om et folk etter en krig for alle som ønsker å forstå mer av landet vi lever i. Ingrids datter er blitt ti måneder, og Ingrid legger ut på en vandring gjennom Norge for å finne barnefaren. I støvler og kjole, og med sekk på ryggen reiser hun sørover. Hver gang hun ber om et sted å sove, legger hun fram sitt ærend: Er det noen som husker en russer som flyktet over fjellet den siste krigsvinteren? Underveis kommer hun bort i en rekke uforglemmelige menneskeskjebner. Finner hun den hun søker? Hvilket Norge åpenbarer seg for henne i 1946?

Terningkast 6 fra VG

«Den tredje boken i Roy Jacobsens romaner om Ingrid Barrøy er en vakker, poetisk og tidvis brutal historie. [… ] Hele den lille store romanen er en sitrende skildring av livet etter krigen, livet etter katastrofen, livet etter kjærligheten. [… ] Les den selv, denne usedvanlige vakre vandringen fra hav til skog og innland og tilbake, blant mennesker med ytre og indre arr, i en fredens krig.» – Guri Hjeltnes, VG.

NY ROBERT LANGDON-ROMAN: Opprinnelse av Dan Brown (oversatt av Kjell Jørgen Holbye)

Sommerlesning
Kjøp Opprinnelse på Cappelendamm.no

Etter suksessen med Da Vinci-koden, plasserte magasinet TIME Dan Brown på listen over de 100 mest innflytelsesrike personer i hele verden. Nå erobrer Dan Brown verden nok en gang med boken Opprinnelse og fletter inn det som har blitt hans varemerke: koder, vitenskap, religion, historie, kunst og kultur uten at det går på bekostning av spenningen. Denne gangen flykter Robert Langdon sammen med museumsdirektøren Ambra Vidal til Barcelona, på en halsbrekkende jakt etter et kryptert passord som vil avdekke Kirsch’ hemmelighet.

EN ANNERLEDES KJÆRLIGHETSHISTORIEDen andre kvinnen av Therese Bohman (oversatt av Monica Aasprong)

Sommerlesning
Kjøp Den andre kvinnen på Cappelendamm.no

Som tittelen tilsier, er dette en lidenskapelig kjærlighetshistorie mellom en gift mann og hans elskerinne. Den andre kvinnen jobber i kantinen på Norrköbings sykehus, men drømmer om et annet liv. En dag kommer hun i snakk med overlege Carl Malmberg som tilbyr seg å kjøre henne hjem. Det blir starten på en ny hverdag.

Den andre kvinnen er en sentral roman i den skandinaviske litterære diskusjonen om kjønn og klasse, og ble blant annet nominert til Sveriges Radios romanpris og Nordisk råds litteraturpris.

«Denne romanen har alt: en page-turner med intrikat kjærlighetshistorie og grunnleggende, politiske spørsmål.» – Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad.

TIL STRAND-FERIEN: Øyas hemmelighet av Patricia Wilson (oversatt av Solveig Moen Rusten)

Kjøp Øyas hemmelighet på Cappelendamm.no

Dette er historien om nazistenes okkupasjon av Kreta under andre verdenskrig – en fortelling om grusomheter, om mot, om hvor langt en mor er villig til å gå for å beskytte barna sine, og om bitre hemmeligheter som splittet en familie. Sammen skal tre kvinner lege sårene som har ødelagt to generasjoner.

Øyas hemmelighet har hele 120.000 solgte eksemplarer i Storbritannia, og kan spesielt anbefales til alle som likte Helenas hemmelighet av Lucinda Riley og Når sypressene hvisker av Yvette Manessis Corporon. Perfekt sommerlesning for en varm sommerdag.

SOMMER-KRIM: Bjørnen av Gard Sveen

Sommerlesning
Kjøp Bjørnen på Cappelendamm.no

Glad i krim? Da bør dette bli din sommerlesning. Høsten 2016: Den spiondømte Arvid Storholt blir drept hjemme i huset sitt. Storholt var kjent som Norges største spion, og ble arrestert i 1987. Storholt ble tilbudt betydelig strafferabatt om han hjalp den norske sikkerhetstjenesten med opplysninger om en annen sovjetisk spion, kalt Bjørnen. Tommy Bergmann blir sendt på en labyrintisk jakt i sporene etter den kalde krigen – en som vil lede ham til den største spionen Norge har hatt, mannen som kom seg unna: Bjørnen.

BESTSELGERFORFATTEREN: Hjem til deg av Sarah Jio (oversatt av Mari Johanne Müller)

Sommerlesning
Kjøp Hjem til deg på Cappelendamm.no

På bryllupsreisen kommer Charlotte bort fra mannen sin under en ekskursjon der båten hun er om bord i kantrer. Sammen med den mystiske Gray strander hun på en tilsynelatende øde øy. Årene går, og det oppstår dyp kjærlighet mellom de to, men spøkelser fra fortiden hjemsøker dem, og en bekjennelse Gray kommer med, sjokkerer Charlotte så mye at hun flykter fra øya. Tilbake i virkeligheten oppdager Charlotte raskt at ingenting er som før, og hun innser at Gray er hennes livs kjærlighet. Venter han fortsatt på henne? Og hvordan skal hun klare å finne tilbake til øya?

Hjem til deg er en roman om mot, styrke og evig kjærlighet. Sarah Jio har skrevet ni romaner som alle er blitt bestselgere, og utgis i et trettitalls land. Oversatt av Mari Johanne Müller.

FERIEN ER REDDETSommerquiz 2018 av Marit O. Bromark

Sommerlesning
Kjøp Sommerquiz på Cappelendamm.no

Dette er den perfekte quizboka for hele familien i sommer. Boka er delt inn i ulike allmennkategorier, men har også en egen del om sommer og ferieliv med spørsmål om ulike ferieland, sommermat og fritidsaktiviteter man kan drive med i ferien. Boka inneholder 1000 spørsmål, og har egne spørsmål for voksne og barn, så her får dere testet kunnskapene deres!