Unikt samarbeid

Supertrio med nytt album og release-konsert

Ketil Bjørnstad og Lars Saabye ChristensenKetil Bjørnstad og Lars Saabye Christensen
«Sterke, individuelle og velkjente stemmer hver for seg, men på det nye albumet ender de allikevel opp som tre likeverdige, med et uttrykk som tilhører alle trei fellesskap» skriver Klassekampen om det nye albumet der Ketil Bjørnstad har tonesatt tolv tekster av Lars Saabye Christensen, innspilt med Anneli Drecker på vokal. (Foto i Klassekampen er tatt av Maria Gosse)

På fredag slippes albumet «A suite of Poems». Det er laget av supertrioen Lars Saabye Christensen, Ketil Bjørnstad og Anneli Drecker. 23. mai har de release-konsert på Røverstaden

Gjennom flere år har Lars Saabye Christensen skrevet hotell-dikt på sine reiser verden rundt. 12 av disse dypt personlige diktene er tonsatt av venn og forfatterkollega Ketil Bjørnstad i suiten A Suite Of Poems. Dette er Bjørnstads 14. ECM-utgivelse etter mer enn en kvart million solgte plater på denne tyske prestisje-labelen. Anneli Drecker har vokal.

Denne uken skjer det mye uvanlig for Lars Saabye Christensen. I dag fikk han St. Hallvard-medaljen, Oslo bys høyeste utmerkelse, for sitt forfatterskap, og på fredag lanseres det et album med hans tekster på engelsk. A Suite of Poems har tekster av Lars Saabye Christensen, musikk av Ketil Bjørnstad og har Anneli Drecker på vokal.

Hotell-dikt på engelsk

Både Lars Saabye Christensen og Ketil Bjørnstad har alltid hatt et spesielt forhold til hotell. De har begge vært på svært mange turneer og internasjonale lanseringer. Saabye Christensen hadde for øvrig også en meget kort karriere som pikkolo på Gabelshus på Frogner.

Suksessen med Halvbroren

I kjølvannet av den enorme suksessen med romanen Halvbroren, som kom ut i 2001, var Lars Saabye Christensen på mange reiser og lanseringer på det internasjonale markedet. Da begynte han med de dypt personlige hotelldiktene som nå er blitt til poesisuiten A Suite of Poems. Her skriver Lars Saabye Christensen for første gang på engelsk. Diktene har titler etter navnene på hotellene de ble til i.

Musikk av Ketil Bjørnstad

Saabye Christensen tenkte at noen av diktene kunne bli til sanger, og derfor sendte han dem til sin venn og forfatterkollega Ketil Bjørnstad. 12 av diktene er nå tonesatt av ham. Det har resultert i albumet A Suite Of Poems.

ECM – et av verdens mest prestisjefylte plateselskap

A Suite Of Poems er Ketil Bjørnstads 14. utgivelse på et av verdens mest prestisjefylte plateselskapet ECM. ECM og ikke minst den legendariske produsenten Manfred Eicher er verdenskjent for sine kvalitetsutgivelser, særlig av jazzmusikk. De tidligere Bjørnstad-platene har solgt over en kvart million eksemplarer verden rundt. Ketil Bjørnstad har tidligere tonesatt Lars Saabye Christensen på albumet Reisetid (1997).

Anneli Drecker

A Suite Of Poems gjenopptar Bjørnstad det årelange samarbeidet med vokalisten Anneli Drecker. Hun var sterkt medvirkende til at albumet Grace ble en internasjonal bestselger som også gikk til topps på de europeiske jazz-listene i 2001, etterfulgt av albumet The Nest (2003) og Hvalenes Sang (2010).

Release-konsert på Røverstaden

Onsdag 23. mai er det release-konsert av A Suite Of Poems på Røverstaden (gamle Club 7). Den innledes med et minibokbad med Lars Saabye Christensen og Ketil Bjørnstad. Intervjuer er Anne Grosvold. Få mer info om arrangementet på Facebook.

Les også

Roy Jacobsen om familietragedie:

Faren sovnet bak rattet. Moren døde, faren overlevde. Les Roy Jacobsen som du aldri har lest ham før

Les også

Nordisk råds prisvinner overgår seg selv

Sommerens store roman med en drøss seksere: Rød mann/sort mann

 

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *