Se Gert på Litteraturhuset 24.07:

Dato for oppfølgeren til «Mengele Zoo» er klar

Gert NygårdshaugGert Nygårdshaug
- Jeg har fått vanvittig mange henvendelser fra lesere opp gjennom som lurer på hvordan det går med Mino, sier Gert Nygårdshaug til VG om sin nye roman i Mino-serien Zoo Europa. Foto: Torkil Storli

I VG avslører Gert Nygårdshaug at han til høsten kommer med en oppfølger til «Mengele Zoo» som i 2007 ble kåret til tidenes beste norske roman. Den nye romanen heter «Zoo Europa».

  • Gert Nygårdshaug har utgitt over 30 bøker i ulike sjangere; lyrikk, romaner, barnebøker, noveller, kriminalbøker og eventyr.
  • Forfatteren har i sitt omfangsrike forfatterskap tatt opp aktuelle samfunnsspørsmål. I 2007 ble Mengele Zoo kåret til «Tidenes beste norske roman».
  • Nygårdshaug er også kjent for sine bøker om hobbydetektiven og gourmetkokken Frederic Drum og hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen.

Mengele Zoo var den første av til nå fire bøker i Mino-serien. Den ble Gert Nygårdshaugs store gjennombrudd, og den har solgt over 250 000 eksemplarer. Nå er altså Nygårdshaug klar med Zoo Europa som setter punktum for serien. Les intervju med Nygårdshaug i VG.

Tidenes norske roman

I 2007 ble Mengele Zoo kåret til «Tidenes beste norske roman». Kåringen skjedde på litteraturfestivalen på Lillehammer, og det var Dagbladets lesere og NRKs lyttere som sto for valget. Mengele Zoo handler om fattiggutten Mino. Han er født i regnskogen. I løpet av handlingen forvandles han fra en gutt som fanger sommerfugler og elsker jungelens mangfold av liv, til en fryktet kriger med ustoppelig hevntørst.

Les også

Derfor skyter Gert Nygårdshaug helten sin

Zoo Europa
Gled deg til bokhøsten og til 9. august da Zoo Europa lanseres.

Fire bøker i Mino-serien

Gert Nygårdshaug har skrevet tre bøker til i Mino-serien: Himmelblomsttreet, Afrodites basseng og Chimera. Også de fikk svært godt god mottakelse og til sammen har de solgt over 200 000 eksemplarer.

Zoo Europa om et Europa i full krise

Den 9. august kommer Gert Nygårdshaugs nye roman Zoo Europa der han har samlet heltene og historiene fra de fire Mino-bøkene i et fyrverkeri av et klimaks. Deres liv og muligheter utspiller seg videre i en verden og i en tid i opprør. Det er et Europa og en verden ødelagt av borgerkriger, flyktningstrømmer, økologiske kriser og stigende fundamentalisme på alle fronter?

 

VG slår nyheten om at Gert Nygårdshaug kommer med en oppfølger til Mengele Zoo, stort opp.

Et krav fra leserne

«Det lå på mange måter i kortene at det måtte bli en bok til. Jeg har fått vanvittig mange henvendelser fra lesere opp gjennom som lurer på hvordan det går med Mino – og med Jens Oder fra Himmelblomsttreets muligheter, Karl Iver fra Chimera og Jonas Snefang fra Afrodites basseng,» sier Gert Nygårdshaug til VG.

Utfordrende forfatterskap

Gert Nygårdshaug har et fascinerende, i særklasse originalt og utfordrende forfatterskap å vise til. Han er en forfatter som virkelig viser vilje og evne til å gå sine egne veier for å løse opp stivnede virkelighetsoppfatninger. Hans spesialblanding av vide kunnskaper og tilsvarende fantasi, vitenskap og mystikk, logikk og poesi, preger prosabøkene hans.

Gled deg til bokhøsten og til 9. august da Zoo Europa lanseres. 

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *