Oppfølger til «Mengele Zoo» innfrir

Strålende kritikk i VG til Gert Nygårdshaugs «Zoo Europa»

Zoo EuropaZoo Europa
Mengele Zoo ble i 2007 kåret til Tidenes norske bok. Nå er oppfølgeren Zoo Europa her, og den får strålende kritikk i dagens VG. Gert Nygårdshaug signerer nå bøker på harde livet for dedikerte fans som har bestilt boken.

VGs anmelder Sindre Hovdenakk er svært begeistret for Gert Nygårdshaugs nye roman «Zoo Europa». Han gir terningkast 5 og konkluderer med at «Mengele Zoo-oppfølger innfrir».

Mengele Zoo var den første av de fire bøkene Mino-serien. Den kom ut i 1989 og ble Gert Nygårdshaugs store gjennombrudd. Den alene har solgt over 250 000 eksemplarer. I dag kommer det avsluttende bindet Zoo Europa. Lanseringen fikk en pangstart med den strålende kritikken i VG.

Zoo Europa
Kjøp Zoo Europa på cappelendamm.no.

«Mengele Zoo-oppfølger innfrir»

Det er en stor begivenhet når Gert Nygårdshaug nå avslutter Mino-serien. Derfor slår VG stort opp dagens begeistrede anmeldelse av Sindre Hovdenakk.

Hovdenakk gir  Zoo Europa terningkast 5. Under tittelen «Mengele Zoo-oppfølger innfrir» skriver han bl.a. «Fansen til Gert Nygårdshaug får som forventet i dette siste og avsluttende bindet i den såkalte Mino-serien – der han samler trådene fra blant annet suksessromanen Mengele Zoo og Himmelblomsttreet. (…)

Zoo Europa er uansett en spennende og underholdende avrunding på et skriveprosjekt som startet i 1989 med Mengele Zoo

Borgerkrig i Europa

Vi skal ikke avsløre for mye av handlingen her, men vi kan i alle fall avsløre at det handler om en verden i krise. Hovedpersonen fra Mengele Zoo, Mino, har et prosjekt han må gjennomføre. Han er i jungelen i Amazonas, men forflytter seg snart til Europa der han finner sin venn Jens Oder Flirum hardt såret i Eurotunnelen. Det er borgerkrig mellom ulike innvandrergrupper og ultra-nasjonalister, og midt i denne krigen befinner også Karl Iver Lyngvin seg, som er dratt til Europa fra Kongos regnskog i et helt spesielt ærend.

Mino samler en liten gruppe mennesker, personer vi kjenner igjen fra Nygårdshaugs tidligere bøker Himmelblomsttreet og Chimera og Afrodites bassengOg i et kloster ved Gardasjøen i Italia sitter et femtitalls vitenskapsmenn og forskere innesperret av skogen.

Nye utgaver av Mino-serien

De tidligere bøkene i Mino-serien er nå kommet ut i nytt design. Selv om Zoo Europa er den femte i Mino-serien, kan den leses som en selvstendig roman.

Gert Nygårdshaug har utgitt over 30 bøker i ulike sjangere; lyrikk, romaner, barnebøker, noveller, kriminalbøker og eventyr. Forfatteren har i sitt omfangsrike forfatterskap tatt opp aktuelle samfunnsspørsmål. Til sammen har bøkene i Mino-serien solgt over 200 000 eksemplarer.

Nygårdshaug er også kjent for sine bøker om hobbydetektiven og gourmetkokken Frederic Drum og hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen.

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *