Festivalen God natt, Oslo:

Cappelen Damm går inn som samarbeidspartner i ny litteraturfestival

god-natt-oslogod-natt-oslo
Litteraturfestivalen God natt, Oslo arrangeres på SALT 13.-15. september. Cappelen Damm er en av samarbeidspartnerne til festivalen, og Gina Cornelia Pedersen er en av forfatterne som foreløpig er bekreftet til festivalen.

– Vi trenger en slik årlig markering av kvalitetslitteratur, sier Knut Gørvell, salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm.

– Vi har vært i dialog med God natt, Oslo om dette spennende initiativet, og gleder oss til å være med på å tilrettelegge for at denne festivalen blir levedyktig, sier Knut Gørvell, salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm.

Ung, frisk byfestival

Arrangementet går av stabelen 13. – 15. september og vil foregå på SALT på Langkaia i Oslo – se mer på Facebook-arrangementet til God natt, Oslo. Festivalen vil ha over 20 programposter fordelt på de tre dagene.

– Det appellerer med en unik byfestival langs Oslofjorden som virker ung, frisk og ikke minst relevant. Vi trenger en slik årlig markering av kvalitetslitteratur, der gode forfattere og bøker løftes fram uavhengig av forlag. Det er en glede for Cappelen Damm å støtte opp om dette, sammen med de andre forlagene. Det betyr at de tre store forlagene, Gyldendal, Aschehoug og Cappelen Damm, alle er med som fødselshjelper for at God natt, Oslo skal bli en årlig og bærekraftig, men også kunstnerisk uavhengig festival, fortsetter Gørvell.

Ønsker du å lese flere artikler, meld deg på nyhetsbrev her!

Uavhengig festival

– Det har vært viktig for meg å få med alle de tre store skjønnlitterære forlagene på dette spleiselaget. Ikke minst for å sikre festivalens uavhengighet, sier festivalsjef Synne Øverland Knudsen.

Til nå har festivalen annonsert Nell Dunn (UK), Leslie Jamison (US), Ottessa Moshfegh(US), Zeshan Shakar, Trude Marstein, Maria Kjos Fonn, Jan Grue, Thure Erik Lund, Kjersti Annesdatter Skomsvold, Camara Lundestad Joof, Gine Cornelia Pedersen, Emma Holm (SE) og Liv Nimand Duvå (DK), og flere er ventet over de neste ukene.

– Det å ha en årlig festival i Oslo som samler hele det litterære feltet og skaper en møteplass for kvalitetslitteratur er verdifullt for absolutt alle som arbeider og er interessert i litteratur, sier Øverland Knudsen.