Ut til 30000 lesere

Hele Rogaland leser Tore Renberg

Tore RenbergTore Renberg
Hvorfor var det slik at de som ville hverandre så godt, gjorde hverandre vondt? Denne tematikken tas opp i Tore Renbergs kritikerroste roman  Kompani Orheim. Boken har solgt i over 110.000 eksemplarer, og er nå valgt ut som bok til prosjektet «Hele Rogaland leser», for 2018.

Tore Renbergs kritikerroste roman  Kompani Orheim er boken hele Rogaland skal lese i 2018. Rundt 30.000 eksemplarer skal deles ut gratis til fylkets innbyggere i løpet av høsten.

Kompani Orheim
Kjøp Kompani Orheim på Tanum.no

Hele Rogaland leser er et sjenerøst og viktig tiltak, jeg er stolt og glad for at min fortelling om en familie som gjorde så godt de kunne, er valgt som årets bok, sier Tore Renberg.

Det er bibliotekene som står for selve utdelingen, med oppstart lørdag 15. september. Tore Renberg legger ut på en intens formidlingsturné i Rogaland i oktober, i forbindelse med prosjektet.

Følelsesladd familieportrett

Kompani Orheim er et følelsesladd portrett av familien til Jarle Klepp, og er en roman som både beveger og underholder på samme tid. Hovedvekten av handlingen legges til Jarles ungdomstid i Stavanger på 80-tallet og maler frem et bylandskap som leseren kan kjenne seg igjen i, enten det er Madla, Mosvannet, Byhaugen, Siddishallen, Gosen ungdomsskole eller mange av de andre stedene som beskrives eller omtales.

Les også

«Lærerinnens sang» får gode anmeldelser:

Strålende kritikk av Vigdis Hjorths nye roman

Skygger over en familie

Jarles ungdomstid preges av (musikk)forelskelse, vennskap med den fandenivoldske Helge Ombo og den lange skyggen som farens alkoholmisbruk kaster over familien. Kompani Orheim er andre bok i serien på fem bøker om Jarle Klepp. Tore Renberg ble nominert til Brageprisen og Ungdommens kritikerpris for boken.

Tore Renberg (f. 1972) debuterte i 1995 og har skrevet en rekke bøker som blir lest av et stort publikum både i Norge og utlandet, særlig Teksas-serien og romanene om Jarle Klepp. Renberg har blant annet mottatt Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris.

Cappelen Damm gratulerer!

Les også

Allsidig forfatter og musiker

Barndommens nattbord: Intervju med Tore Renberg