Gode anmeldelser til Starnones Bånd:

«Hverdagstragedien nærmer seg det komiske til tider»

StarnoneStarnone
Domenico Starnone er en av Italias fremste forfattere, og har vunnet en rekke litterære priser for sitt forfatterskap, blant annet den høythengende Premio Strega. Han har skrevet 13 romaner.

Bånd gir et psykologisk portrett av en dysfunksjonell familie. Er du glad i Elena Ferrante, så vil du også like denne lille, men gode romanen. Nå er boken ute i pocket.

Har du enda ikke fått med deg den lille, men svært så gode boken Bånd av Domenico Starnone? Her gir vi deg seks gode grunner til at den italienske romanen om familiegrums er verdt å lese:

Bånd
En liten, ubehagelig og veldig god roman om gammelt grums. Et psykologisk portrett av en dysfunksjonell familie. Kjøp Bånd i pocketversjon på Cappelendamm.no.

1. Uhygge og hverdagstragedie

spøk starnone
På nyåret er Domenico Starnones nye bok Spøk ute på norsk. Dette er en klok og medrivende bok om en aldrende manns kamp for å forsone seg med det livet han har levd – og det han har valgt bort. Forhåndsbestill boken på Cappelendamm.no.

Gjengangeren skriver om Bånd: «Bånd har egentlig et bakteppe av uhygge. Dette til tross for at hverdagstragedien til tider nærmer seg det komiske.»

2. Elegante beskrivelser

Magasinet Hjemmet skriver om Bånd i spalten GOD BOK: «Familiebånd er kompliserte, og dette er en meget elegant beskrivelse av spenninger i en vanlig familie.»

3. Intenst kammerspill

Thomas Hylland Eriksen har skrevet mange bøker, men lest enda flere. Hver uke presenterer han en bok han synes flere burde få med seg på morgenbladet.no. I sommer delte Hylland Eriksen Bånd, og skrev dette i sin anbefaling:

«Lacci (Bånd) er et intenst kammerspill, møysommelig destillert som en single malt, en flis av en bok der det viktigste er det som forblir usagt i mellomrommene.»

4. The Guardian er begeistret

«Historien glitrer og skjærer som knust krystall.» skriver The Guardian.

5. Terningkast fem av VG

«Familiebånd er kompliserte, og en meget elegant beskrivelse av spenninger i en vanlig familie finnes i « Bånd» av Domenico Starnone», skriver VG i sin anmeldelse.

6. Sammenlignes med Elena Ferrante

Likte du Elena Ferrantes Svikne dagar, vil du like Domenico Fernantes Bånd.

Som så mange ekteskap har Vanda og Aldos vært gjenstand for krangler, slitasje og rutinenes nedbrytende kraft. Likevel har det overlevd. Eller det virker sånn. Bruddet i ekteskapet deres ligger langt tilbake i tid, men hvis man ser nærmere etter, er sprekkene og manglene åpenbare. Det er som en skjør vase som kan gå i stykker ved den minste berøring. Eller har det kanskje allerede gått i knas uten at noen vil innrømme det.

– Det er mer en fortelling om en falsk trøst enn en samlivskrise. Jeg har forsøkt å fortelle femti år i en italiensk families liv på litt over hundre sider, sier Starnone til Dagbladet.

Les også

Romanen "Bånd":

Om ekteskap og utroskap – og et hjem med en farlig, blå boks