Poesifest 2018:

– Vi har ingen romantiske duetter, hvis du tror det

Unnveig-AasUnnveig-Aas
Unnveig Aaserud Stokke ga tidligere i år ut Vi var enige om noe, som er en samling om å finne mer enn hundre år gamle svar på det alltid tilstedeværende spørsmål: Hvem kan vel elske meg?

Unnveig Aas byr på en skreddersydd minikonsert 17. november under Poesifest, og i bandet har hun med seg kjæresten sin.

Bokaktuelle Unnveig Aas (Vi var enige om noe kom på Flamme i oktober) og Roger Græsberg står for en av to musikkinnslag på årets Poesifest. De er ikke en fast duo, men de er faste medlemmer i hverandres band. Unnveig i Rogers og Roger i Unnveigs. De er også kjærester. 17. november kan de by på en skreddersydd minikonsert under Poesifest. Vi tok to ord med Unnveig i forbifarten om poesi og musikk og å stå på scenen sammen med typen.

Poesifest er et samarbeid mellom Cappelen Damm, Kolon forlag og Flamme Forlag.

– Unnveig, du er jo, som du kanskje vet, både musiker og poet, går det an å sammenligne de to uttrykkene?

– Både ja og nei – begge dreier seg jo om kreativt arbeid, men utførelsen er jo ganske forskjellig. Musikk er mer utadvendt, mindre stillesittende – i alle fall når en spiller live. Poesien er mer inneslutta, men også mer fri da en slipper å forholde seg til et instrument og en melodi.

Det er viktig for dynamikken i et band å være trygge på hverandre, og det er man jo (forhåpentligvis) når man er kjærester

– I den nye boken din skriver du flere dikt om Amalie Skram, kunne du skrevet sanger også om henne?

– Jeg kunne nok skrevet ei låt inspirert av noe Skram har skrevet, men når det kommer til låtskriving pleier jeg ikke bestemme meg på forhånd hva jeg skal skrive om. Jeg bare setter meg med et instrument og ser litt hva som skjer.  Når jeg skriver poesi har jeg ofte tenkt på et tema eller en hendelse på forhånd.

Få med deg hele programmet og meld din interesse for Poesifest 2018 sitt Facebook-event her!

– På Poesifest skal du spille live sammen med kjæresten, er det noe dere gjør ofte/ har gjort tidligere?

– Han spiller fast i mitt band og jeg spiller fast i hans. Det er viktig for dynamikken i et band å være trygge på hverandre, og det er man jo (forhåpentligvis) når man er kjærester – det er ganske ålreit i en tidvis utrygg bransje. Men altså, vi har ingen romantiske duetter, hvis du tror det!

– Hva kan vi forvente oss fra dere den kvelden?

– Roger skriver veldig flotte viser på norsk, både inspirert av norsk visetradisjon og mer moderne country/indie-artister. Jeg skriver triste, kanskje litt seige, pop/country-låter på engelsk. Det blir 50/50.

Les også

Velkommen til Poesifest 2018!

Les også

Poesifest 2018:

– Jeg håper boka setter en støkk