Sommartider, hej hej!!!

10304872_10204032577160706_6174719897291086808_nEr alt på stell, står det på toalettdøren på Vinterbro senter. Ja, jeg tror alt er på stell. Tusen takk for omtanken, tenkte jeg da jeg skjøv opp døra for et par dager siden for å hente sønnen som ventet etter at vi hadde tatt turen for å kjøpe en telefon til ham til ferien.

Jo, alt er på stell. Fraværsmelding er lagt inn. I will be back in the office on …. Please call me at + … if urgent. Stedfortredere er lagt inn i systemene, fakturaer er betalt, ferien er registrert.

Tre av høstens bøker er satt i produksjon. Det er bare å glede seg til Vip-rommet, den nye krimromanen til Jens Lapidus. Det er første bok i en ny serie, med et nytt etterforskerpar, og det et veldig umake et. Jeg sier ikke mer nå. Jeg kommer til å si mer til høsten. Men krimlesere har noe å se fram til: En ambisiøs advokatjente. En hardbarket forbryter. En forsvinning. Mange penger. Den andre boken er Kaffebarpyramiden av den italienske forfatteren Nicola Lecca. Og den foreløpig siste er Lydia Davis nye tekstsamling. På norsk har den fått tittelen Flyktig hendelse med kort a, lang a og diftong. En av mine favorittekster i samlingen er «Maisgrøten»:

Denne morgenen har bollen med varm kokt maisgrøt, satt under en gjennomsiktig tallerken og etterlatt der, dekket undersiden av tallerkenen med smådråper av kondens: Den gjør også sitt på sin egen lille måte.

Det er en fin sommertekst, den handler om å ta det med ro, om å legge merke til små ting i hverdagen. Det skal jeg øve meg på i ferien.

For jeg innrømmer at det går litt rundt for meg her jeg sitter og prøver å få de siste bitene på plass. Det renner inn med spørsmål om messeavtaler i inn-boksen. De siste korrekturer på omslag og tekst skal på plass, jeg må huske å gi beskjeder om det ene og det andre og skrive opp slik at jeg husker hva jeg skal starte med når jeg er tilbake i slutten av juli.

Jeg vedder på at mange har det slik i disse dager. Mange små detaljer å huske på, beskjeder som skal gis (og nå kom jeg på at jeg må sende melding om henting til SFO), prosjekter som skal landes, i alle fall foreløpig. Når det blir for travelt på skjermen og i hodet, sier jeg strengt til meg selv: Sommartidar, hej hej. Sommartidar, hej:

[youtube]http://youtu.be/nBsr9WjJp9Y[/youtube]

Jeg skal prøve å huske på å gjøre det som de velmenende livsstilsrådgiverne i aviser og blader råder oss til: Koble av. Før kunne vi bare koble av. Nå må vi først koble fra for å koble av. Jeg vet at jeg ikke vil klare å koble helt fra. Men litt. Og så skal jeg prøve å puste gjennom nesen, gjøre en ting om gangen og fokusere på øyeblikket.

Skal jeg lese noen gode bøker?

Ja, det håper jeg. I år som i fjor blir det kanskje litt tilfeldig. Jeg har et par jobbmanus som jeg skal lese ferdig. Og av sommerlesning?

Jeg skal lese ferdig John Williams Stoner. Den kommer dere til å få høre mer om til høsten. Jeg skal også lese ferdig Ingvar Ambjørnsens Ut av ilden, som nylig ble lansert. Jeg har tatt med meg Elisabeth Gilberts Strenge menn, siden jeg ble så betatt av Alma Whitakers betydelige oppdagelser. Og jeg er nysgjerrig på den japanske klassikeren Søstrene Makioka, som har fått god omtale.

Ok. På tide å logge av. Og å ta seg en dans!

Åsfrid Hegdal
Åsfrid Hegdal er leder for Cappelen Damm Agency.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *