Klassikere – for mye å gape over?

Cappelen Damm har gjennom flere år gitt ut verdenslitteraturens beste og mest kjente verker som lydbøker. Til stor glede for Lytte-Norge. Mange synes at tung lektyre er lettere å ta inn via en innleser. Og årsak til at klassikere passer bra i lydformat kan være at det er lettere å komme i kontakt med innholdet når man behøver ta mindre hensyn til gammelmodig språk. Innleseren minsker språklig avstand og gjør det enklere å gli inn i handlingen.

«Klassikerserien» inneholder timevis med fortellinger av Jane Austen, Fjodor Dostojevskij, Amalie Skram, Johan Goethe, James Joyce, Leo Tolstoj, Alexander Kielland og Selma Lagerlöf.

I august lanserer vi titler for hele familien, kanskje de beste og kjæreste vi har:

Alice i Eventyrland, Robinson Crusoe, Huckleberry Finn, Silkesvarten, Jorden rundt på 80 dager, Onkel Toms hytte, Gullivers reiser, Frankenstein, Lille Lord Fauntleroy og Dr. Jekyll og Mr. Hyde.

50 TIMER FANTASTISKE FORTELLINGER – og jeg har testet – jeg gaper over dem!

Lewis Carrolls "Alice i Eventyrland"

Visste du at forfatternavnet Lewis Carroll bare er et pseudonym? Forfatteren het egentlig Charles Dodgson. Fortellingen om Alice som oppdager et eventyrland ble til en gang Dodgson var på rotur på Themsen med døtrene til en bekjent.  For å underholde dem fant han der og da på fortellingen om Alice (som en av pikene het). Historien ble så vellykket og det vesle publikummet så begeistret, at Dodgson ble bedt om å skrive ned det han hadde fortalt. Historien ble utgitt i 1865 med tittelen Alice’s Adventures in Wonderland.

Alice i Eventyrland regnes som nonsenslitteraturens hovedverk og peker framover mot den litterære absurdismen og surrealismen, drømmens uretusjerte kunstneriske uttrykk. På få år ble denne romanen blant de mest leste i England og elsket av blant andre dronning Victoria.Ingrid Schibsted Jacobsen
Blant annet redaktør for Forlagsliv. Forlagspotet som elsker å ta del i det som skjer i litteraturen, i by'n og på huset.
3 kommentarer
 1. Anja:

  Disse abonnerer jeg på, de tre musketerer er med meg på kjøreturene mine for øyeblikket. Selv syvåringen er helt med, «sett på musketerene da mamma!»

  Men, det er også noen klassikere jeg gjerne vil lese, ha boken foran meg og bruke den tiden jeg trenger. Noen ganger går historien litt fortere enn jeg skulle ønske. Et øyeblikk uoppmerksomhet, og jeg har plutselig mistet et eller annet viktig…

  29. august 2011 kl 16:40
 2. Silkesvarten! Å herregud, jeg elsket den. Men det er jo flere her jeg må skaffe meg. På høy tid jeg leser (les: lytter til) Dr. Jekyll og Mr. Hyde.

  30. august 2011 kl 07:38
 3. Elin:

  Det gleder meg å se at det ENDELIG kommer flere mp3-lydbøker for barn. Vi har noen på vårt bibliotek, men det er gitt ut sørgelig få.

  31. august 2011 kl 10:29

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *