Non-casual tuesday

I ulike bransjer er det ulike kjennetegn og stereotypier. Forlagsbransjen forbindes ofte med rødvin, ullgensere og liten omgang med hårbørsten. Ofte bekreftes myten, og derfor er det desto morsommere når man møter den i døren. Jens Lapidus er på ingen måte en typisk forfatter – og han er heller ingen typisk jurist, hvilket han også er.  Men en ting er sikkert, han må være Skandinavias vakreste forfatter. Eller hur?

En tidligere kollega spøkte en gang med at vi i forlagsbransjen, som er såpass avslappet i klesveien, slettes ikke trenger noen «casual friday» som i andre bransjer – men i anledning den kjekke, velkledde forfatterens lansering av den siste boken i trilogien om kriminalitet i Stockholms to motpoler, undergrunnsmafiaen og Stureplan-adelen, Livet deluxe –  hva med å avholde «NON-casual friday»? En glimrende idé, men det ble bare med tanken.

Tilfeldighetene ville det slik at jeg i dag, den ene dagen i årets 365 dager, tok på meg dressjakken min (som jeg kjøpte rimelig en gang på nittitallet). Ved lunsjtider buste markedssjefen inn på kontoret og spurte meg – OM JEG HADDE LYST TIL Å INTERVJUE JENS LAPIDUS senere samme dag! Hva gjør man da? Sier først uæh, og straks etter JA!

Jens Lapidus blir kalt Mr. Perfect og har skrevet en spennende roman om et miljø som beskrives som «Stockholm-noir»; hvor kokainen sitter løst, ikke minst pengene som kokainen koster, og noen må gjøre skitne jobber for å kunne gjøre nettopp de to overnevnte tingene. Historiene inkluderer lyssky forretningsavtaler, vakre adelige brats, veltrente øst-europere, ønsket om å få alt NÅ – og det å være seg selv nok, slik man egentlig er…

Det var strengt tatt bare å lene seg tilbake i Tanum-stolen, håpe på å ikke fucke opp og lytte til den karismaktiske juristen og småbarnsfaren som tjener snabba cash på bøkene sine.

Han fortalte oss til og med en hemmelighet vedrørende om han er så perfekt som han kan virke. Men vi lovte å ikke fortelle den til noen…

Fornøyde forfatter- og forlags/bokhandelansatte!

Ingrid Schibsted Jacobsen
Blant annet redaktør for Forlagsliv. Forlagspotet som elsker å ta del i det som skjer i litteraturen, i by'n og på huset.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *