Fristende ispinner med vannmelon

Ispinner forside

Enhver anledning er en god anledning til å spise is. Hvorfor ikke lage ispinner selv? Det er morsomt både for store og små.

Her er en enkel oppskrift på is med smak av vannmelon og lime, det er kjapt og lett å få til. Blandingen blir til en deilig vannmelonsorbé, mmm …, bare navnet høres jo fristende og sommerlig ut! Du kan bruke smeltet sjokolade som trekk, men isen smaker deilig også uten sjokolade. Og du kan selvsagt servere den som kuleis i kjeks eller på tallerken også. I boka Ispinner får du flere gode oppskrifter på fristende pinneis!

VANNMELONSORBÉ

Oppskriften gir 6–8 ispinner

s833Du trenger:
½ vannmelon
saften av 1 lime
ca. 1 dl mørk sjokolade, hakket i biter så store som vannmelonkjerner

Slik gjør du:

  • Skav fruktkjøttet ut av melonen og fjern samtidig alle kjernene. Skjær fruktkjøttet i små biter og frys dem i cirka 2 timer, til konsistensen er fast.
  • Kjør melonkjøtt og limesaft i en food processor eller hurtigmikser.
  • Bland straks inn den hakkede sjokoladen. Hell blandingen i ispinneformer og sett dem på en plan flate i fryseren. Etter cirka 3 timer er ispinnene klare til servering.
  • Hvis du ønsker kan du smelte sjokolade og dyppe isene i blandingen før servering. Hvis du vil kan du lage sjokoladetrekket med litt olje, da blir konsistensen helt perfekt for bruk sammen med is (se oppskrift under). 

SJOKOLADETREKK
Sjokoladetrekk er en svært populær type topping. Hvis man bruker litt kokosfett får sjokoladen et lavere smeltepunkt og fungerer perfekt sammen med is. Kokosfett gir også en anelse kokossmak. Sjokoladen blir myk i romtemperatur, men på kald is stivner den til et skall. Rapsolje fungerer også godt i denne oppskriften. Den er nøytral og setter ingen smak på sjokoladen.

Denne oppskriften holder til ca. 10 ispinner

Du trenger:
1 dl kokosfett eller rapsolje
550 g hakket sjokolade (hvit, mørk eller melkesjokolade) av god kvalitet

Slik gjør du:

  • Varm kokosfett og sjokolade forsiktig i vannbad til sjokoladen har nesten smeltet. Ta det av varmen og fortsett å røre til sjokoladen har smeltet helt. Sjokoladen er nå flytende i romtemperatur, så la den bli avkjølt før du dypper ispinner i den. Hvis sjokoladen blir for kald eller stivner, kan du bare varme den litt, slik at den blir flytende igjen, enten i en kjele som varmes i vannbad eller i mikrobølgeovnen. Sjokoladen holder seg i cirka 1 måned i kjøleskapet.
Line Kristiansen
Redaktør i Dokumentaravdelingen
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *