Vaffeldagen onsdag 25. mars

Vaffel3-300x257
Hvorfor ikke feire vaffeldagen med en hjememlaget vaffel?

 

Bogstadveiens beste vafler
Norges største kakeblogger, Kristine Ilstad med bloggen Det søte liv har nærmere 80 vaffeloppskrifter. I bakeboken sin, Det søte liv – Kristines favoritter er det i hvert fall fire vaffeloppskrifter å velge blant på vaffeldagen. Blant dem er den aller beste vaffeloppskriftene hun vet om. Det er oppskriften på de legendariske vaflene til Møllhausen konditori. Kristine jobbet der under studietiden, spesielt i konditoriet som lå i Bogstadveien. Her er hennes variant av oppskriften:

ca. 10 vaffelplater

1 egg
0,5 dl nøytral matolje
2,5 dl seterrømme
3 dl surmelk
2 dl sukker
3 dl helmelk
5 dl hvetemel
0,5 ts bakepulver
0,5 ts kardemomme
2 ts vaniljesuker

Rikelig med smør til steking

det søte livBland sammen alle ingrediensene til en jevn og klumpfri vaffelrøre. La den stå og svelle i 30 minutter. Stek tykke, myke vafler i vaffeljern på middels varme. Det er viktig for smaken at vaffelgjernet pensles godt med smør for hver nye vaffelplate. Server vaflene nystekte – gjerne med brunost og syltetøy!

 

Finn flere oppskrifter i Det søte liv – Kristines favoritter.

Bente Dahl Svendsen
Redaktør for livsstil-, koke- og treningsbøker. Pusler litt med triathlon og liker å lage god mat.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *