Lanseringsfest!

Didrik Morits Hallstrøm debuterer i disse dager med romanen Du er ikke død før jeg slutter å elske deg. Denne på samme tid både hardtslående og inderlige kjærlighetsromanen har allerede fått en nærmest udelt positiv anmeldelse i Dag og Tid. Anmelder Ingvild Bræin skriver bl.a.:

«Det viktigaste er å slå fast (eller hevde, som det heiter), at denne forfattaren har noko i litteraturen å gjere. Hallstrøm kjem inn til beinet av desse uunnverlege livsklisjeane våre. […] Språket er knapt, originalt, aldri sentimentalt, men likevel inderleg på ein slags hemmeleg måte. Komposisjonen er gjennomtenkt, velfungerande og skapar lag og spennvidd i personar så vel som i tid. Replikkføringa er noko så sjeldan som overtydande. LineObservasjonane forteljarstemma gjer av omgjevnadene, er ikkje opplagde, det er heilt eigne utsnitt av tilværet, og seier noko om både språkkjensle og måtar å sjå ting på. […] Romanforfattaren har noko på hjartet, og ei evne til å bringe det fram. Det er eit gripande verk«.

Måtte nesten ta med alt dette, for det var en så flott karakteristikk, og jeg vil si meg helt enig i den. Men altså, debuten og boka måtte selvsagt feires! Didrik hadde selv fikset lokale – den eminente bokhandelen Cappelens Forslag, Oslos kanskje både minste og beste, og iallfall hyggeligste, bokhandel (har tidligere skrevet om denne her på bloggen). Et perfekt valg! Jeg skulle fikse bøker og boksalg, og så spyttet forlaget noen flasker cava i drikke-potten.
Didrik signerer...
Didrik signerer...
Rundt kl. åtte i går kveld fyltes det lille lokalet, og fortauet utenfor, opp av forventningsfulle venner, kjente og andre fans og nysgjerrige. Stadig nye cavaflasker ble sprettet og Brokesteady hadde installert seg bak skranken og sørget for musikk. God stemning helt fra start. Folk kjøpte bøker og kjøpte bøker, Didrik signerte og signerte.
...og signerer...
...og signerer...
...og signerer...
...og signerer...
Bokhandel i bokhandelen. Snart tom for bøker!
Bokhandel i bokhandelen. Snart ikke flere bøker!
Bård Torgersen leste etter hvert fra sin nye roman Nøytral:
Etter en pause var det Didriks tur til å lese:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rBbylQoYbs8[/youtube]

Sånn rundt kl. elleve var det tomt for drikke og så å si tomt for bøker. På tide å blande festen med resten av Oslos natteliv. For en fin kveld!

Turid Oline Hepsø
Redaktør for "Barnebøker" og kommunikasjonsansvarlig for barne- og ungdomsbøker i forlaget.
1 kommentar
 1. Forskningsparken hehe:

  Digger å se at Didrik ordner seg!

  Et hyggelig stykke blogg innlegg som nesten (men bare nesten…) ga meg følelsen av å ha vært på boksigneringen. Håper Mr. Hallstrøm fortsetter å signere, og signere.. og signere… men han vet sansynligvis bedre enn meg at all work and no play makes Jack a dull boy.

  Fint innlegg, og stå på Didrik!
  Jeg skal kjøpe boka di straks den blir oversatt til Mandarin. Kanskje til og med før..

  10. september 2011 kl 09:41

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *