Prisbelønte Øyvind Torseter med ny bok og utstilling i Tegneforbundet: «Koblinger»

Vår eminente og prisbelønte illustratør, forfatter og bokskaper Øyvind Torseter er aktuell med ny bok, «Koblinger», og utstilling med bildene fra boken i Tegneforbundet, 29.8.-22.9.. Boken lanseres på utstillingsåpningen 29. august kl. 18.00. Søndag 1. september kl. 14.00 vil det bli samtale og omvisning i galleriet med Torseter og hans medutstiller Minna H. Lappalainen.

Torseter

«Koblinger» er en slektning av «Avstikkere», som vant Bologna Ragazzi Award i 2008. Tusj- og pastelltegningene som vises i galleriet og er satt sammen til bildesekvenser i bokform, helt uten tekst. Rekkefølge og oppbygging av sekvensene er bestemt ut i fra flyt, farger og stemning like mye som ut i fra en historie.

«Koblinger» er Øyvind Torseter (f. 1964) sjette bok. I tillegg til «Avstikkere» står han blant annet bak «Klikk» og «For en neve havre». Fjorårets bok «Hullet» ble kåret til «Årets vakreste bok 2013» og er foreløpig solgt til hele ni land. Han har også illustrert bøker for en rekke andre forfattere, og flere av tegningene hans er innkjøpt av Nasjonalmuseet.

Øyvind Torseter har mottatt hele 32 priser og kunststipendier. Han er utdannet ved Kent Institute of Art and Design, Maidstone, Skolen for Grafisk Design, Studieatelieret for Kunst og Handverk og Merkantilt Institutt.

Minna Hannele Lappalainen (f. 1964 i Finland) er utdannet ved bla Statens Kunstakademi  i Oslo. Hun har hatt en rekke utstillinger og kan som Torseter vise til det samme antall priser og stipendier.

Hjertelig velkommen til åpning og boklansering torsdag 29. august kl. 18!

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i forlaget siden 1985. Hun har jobbet med alle litterære sjangere. Siden 2013 har hun vært nettjournalist og innholdsredaktør for forlagets digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no, bedriftens intranett og sosiale medier som facebook. Hun har også vært engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, et ukentlig formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening, Veggpryd. Hun er også barnebokforfatter, og har bl.a. skrevet ABC for barske barn, morovers for de yngste, illustrert av Johan Reisang.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *