Monumental rockehistorie

Rockens største og beste«Monumental rockehistorie» kaller «rockarkeolog» Dag Arne Nilssen Asbjørn Bakkes nye bok, Rockens største og beste – og noen av de verste. Nilssen har intervjuet forfatteren for det nye musikkmagasinet Hissig. Les hele intervjuet her.

Rockens største og beste – og noen av de verste, er en revidert og utvidet utgave av giganten Revolver, som kom i 2007. Boken  er en velformulert og innsiktsfull gjennomgang av verdens viktigste plateartister, deres komplette utgivelseskatalog og anmeldelser med tallkarakterer, fakta og kuriosa. Hele 1900 album er med. Et genuint bildemateriale knytter artistene til besøk i Norge.

Asbjørn Bakke (født 1961) har i 30 år vært en av de dyktigste og mest profilerte rockkritikere her i landet, blant annet som redaktør for musikkavisen Nye Takter på 1980-tallet. Sammen med Per Kristian Olsen og Sigrid Hvidsten har han skrevet den kritikerroste boken Norsk rocks historie. I dag er Bakke redaktør i Aftenposten, men fortsatt banker hans hjerte heftig for musikkjournalistikken.

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i forlaget siden 1985. Hun har jobbet med alle litterære sjangere. Siden 2013 har hun vært nettjournalist og innholdsredaktør for forlagets digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no, bedriftens intranett og sosiale medier som facebook. Hun har også vært engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, et ukentlig formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening, Veggpryd. Hun er også barnebokforfatter, og har bl.a. skrevet ABC for barske barn, morovers for de yngste, illustrert av Johan Reisang.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *