Monumental rockehistorie

Rockens største og beste«Monumental rockehistorie» kaller «rockarkeolog» Dag Arne Nilssen Asbjørn Bakkes nye bok, Rockens største og beste – og noen av de verste. Nilssen har intervjuet forfatteren for det nye musikkmagasinet Hissig. Les hele intervjuet her.

Rockens største og beste – og noen av de verste, er en revidert og utvidet utgave av giganten Revolver, som kom i 2007. Boken  er en velformulert og innsiktsfull gjennomgang av verdens viktigste plateartister, deres komplette utgivelseskatalog og anmeldelser med tallkarakterer, fakta og kuriosa. Hele 1900 album er med. Et genuint bildemateriale knytter artistene til besøk i Norge.

Asbjørn Bakke (født 1961) har i 30 år vært en av de dyktigste og mest profilerte rockkritikere her i landet, blant annet som redaktør for musikkavisen Nye Takter på 1980-tallet. Sammen med Per Kristian Olsen og Sigrid Hvidsten har han skrevet den kritikerroste boken Norsk rocks historie. I dag er Bakke redaktør i Aftenposten, men fortsatt banker hans hjerte heftig for musikkjournalistikken.

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i Cappelen/Cappelen Damm siden 1985. I 2013 tiltrådte hun en nyopprettet stilling som nettjournalist i forlagets digitale fellesavdeling, der hun er innholdsleverandør til forlagets ulike nettsteder og digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no og bedriftens intranett. Hun er også engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, forlagets ukentlige, formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening Veggpryd.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *