Forlagets bokhøst sterkt preget av nominasjoner, prisdryss og rause stipendtildelinger

En rekke av forlagets forfattere og utgivelser er tildelt prestisjefylte priser og stipendier i høst. Enda flere har blitt nominert. En ære i seg selv. Vi gratulerer alle vinnerne så langt:

Modiano3
Den franske forfatteren Patrick Modiano er tildelt Nobels litteraturpris 2014, den gjeveste av alle litterære priser, for sitt totale forfatterskap. Tre av hans tidlige utgivelser gjenutgis på norsk i disse dager. Han siste roman, Så du ikke går deg vill (2014), kommer på norsk til våren.
 • Patrick Modiano med Nobelprisen i litteratur
 • Malala Yousafzai med Nobels fredspris
 • Vigdis Hjorth med Brages hederspris
 • Annette Münch og hennes Badboy: steroid med Brageprisen for barn og ungdomslitteratur
 • Johan Harstad og hans Darlah med prisen for beste norske ungdomsroman
 • Ingvar Ambjørnsen og hans Døden på Oslo S. med publikumsprisen for beste norske ungdomsroman, og for 2. plass til den juryerte prisen
 • Vagant med Språkprisen 2014
 • Odd Klippenvåg og hans roman Ada med Riksmålsforbundets litteraturpris
 • Jon Ewo med Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris for boken 1957
 • Esther van Hulsen med gull for illustrasjonene i Utrolige dinosaurer under Visuelt
 • Kristin Berget med Stig Sæterbakkens minnepris
 • Maria Reinertsen med Bokhandelens fagbokpris
 • Steinar Holden og forfatterparet Kristin Helstad/Per Arne Øiestad (Cappelen Damm Akademisk) med Faglitterært forfatterstipend 2014
 • Den allerede prisbelønte, australske forfatteren Richard Flanagan med Man Booker for The Narrow Road to the Deep North, som kommer på norsk i januar under tittelen Den smale veien mot det dype nord

Blant alle nominerte, kan nevnes at forlaget hadde ti av de til sammen 35 titlene som var nominerte i kampen om å bli kåret til Beste norske ungdomsroman gjennom tidende (og seks av de ti beste da juryen hadde sagt sitt). I tillegg er debutant Amalie Kasin Lerstang nominert til Ungdommens kritikerpris for sin roman Europa og to av våre øvrige debutanter, Liv Mossige og Emil Bussoli Lund, er blant de nominerte til P2-lytternes romanpris for henholdsvis Tyskland og Norske edelstener, sammen med Sigbjørn Skådens Våke over dem som sover. I tillegg til de to Brageprisvinnerne våre, var Thomas Lundbos Karakterer. Etter la Bruyère nominert i Åpen klasse, som i år var noveller og essays.

Vi gleder oss også over at Torill Koves kortfilm Moulton og meg er nominert til Oscar, at Jan Henrik Nielsens ungdomsroman Høsten er nominert til den prestisjefylte franske prisen La Pépite du roman européen pour adolescents (Årets beste europeiske ungdomsbok) og over Synne Leas nominasjon til den høythengende Deutscher Jugendliteraturpreis for boken Leo og Mei. Nyss fikk vi vite at debutant Alexander Løken er nominert både til både ARKs barnebokpris og den nye Bokslukerprisen for Trollskallen. Sigbjørn Mostue er sammen med illustratør Ketil Bleidin også blant superfinalistene til Bokslukerprisen med boken Zombie-Bjarne. Håkon Øvreås og Øyvind Torseter (ill.), begge tilknyttet Cappelen Damm, ble tildelt Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for boken Brune (Gyldendal). Stas!

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i forlaget siden 1985. Hun har jobbet med alle litterære sjangere. Siden 2013 har hun vært nettjournalist og innholdsredaktør for forlagets digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no, bedriftens intranett og sosiale medier som facebook. Hun har også vært engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, et ukentlig formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening, Veggpryd. Hun er også barnebokforfatter, og har bl.a. skrevet ABC for barske barn, morovers for de yngste, illustrert av Johan Reisang.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *