Krimerick 2: En øksemorder fra Møre

limerick 2limerick 2

EN ØKSEMORDER FRA MØRE,
HADDE OFTE FOR MYE Å GJØRE.
EN KVELD TOK HAN FEIL,
HAN FIKK «KØLLA» I KVEIL,
NÅDDE BUNNEN MED LIK OG MED SNØRE.

KRIMFESTIVALEN  2016 går av stabelen 3.-5. mars. Med et mer omfattende program enn noen sinne. I forkant arrangerer Dagbladet en såkalt krimerick-konkurranse.

En krimerick – altså en kriminell limerick – er en rimhistorie på fem linjer. Første, andre og femte linje skal ha samme enderim og bestå av tre verseføtter, mens tredje og fjerde linje skal rime med hverandre og har kortere verseføtter. Første linje skal omtale en person og ende med et stedsnavn. Rim og ordspill bør by på overraskelser, og innholdet gjerne ha et humoristisk og litt grovt preg. Send ditt forslag til krimerick@dagbladet.no innen 29. februar. Vinneren blir kåret med opplesning fredag 4. mars og vinner en bokpakke til tre tusen kroner.

Undertegnede deltar ikke i konkurransen, men vil publisere et selvskrevet krimerick daglig frem til Krimfestivalen åpner.

Anne Østgaard
Anne Østgaard har vært informasjonsmedarbeider i forlaget siden 1985. Hun har jobbet med alle litterære sjangere. Siden 2013 har hun vært nettjournalist og innholdsredaktør for forlagets digitale kanaler, som bloggen forlagsliv.no, cappelendamm.no, bedriftens intranett og sosiale medier som facebook. Hun har også vært engasjert på arrangementssiden, som programskaper og medansvarlig for Lunsjpausen, et ukentlig formiddagsarrangement, og som leder av Cappelen Damms Kunstforening, Veggpryd. Hun er også barnebokforfatter, og har bl.a. skrevet ABC for barske barn, morovers for de yngste, illustrert av Johan Reisang.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *