Beatles blir film: Kim, Seb, Gunnar og Ola inntar det store lerretet – se filmteaser!

Beatles av Lars Saabye Christensen er boken med stor B. Det er ikke nødvendig å minne om hvilken særstilling romanen har blant norske lesere og hvor definerende og viktig den har vært for hundretusener av nordmenn. Nå, 30 år siden boken utkom for første gang, er den filmatisert, og filmselskapet Storm Rosenberg har i disse dager hendene fulle med klipping og etterarbeid. Det er lett å tenke seg at prosessen med å gjøre film av den omfangsrike mursteinen som boken er, har vært omfattende. Regissør Peter Flinth sier til VG at  «alle som elsker boken vil si: Hei, her mangler det noe! Men sånn må det være, ellers må man lage en filmserie som «Harry Potter», hvor alt er med. Noen «darlings» må gå.» Film er film, og bok er bok!

Den 29. august kan du se resultatet på kino. Bare tanken på å få møte disse gutta igjen, gjør meg ør i toppen og varm om hjertet. Magne Furuholmen står for soundtracket, og en unik avtale har sikret filmselskapet rettighetene til å benytte originalmusikken med «The Fab Four» (vi bøyer oss i støvet!).

Det var hvordan The Beatles bandt oss sammen og gjorde oss større, jeg ville skrive om i min roman. At denne historien nå kan fortelles på en riktig og sann måte, med bruk av originale The Beatles- innspillinger, gjør at jeg er trygg på at dette vil bli en virkelig god film. – Lars Saabye Christensen

Vi kan allerede nå by på en liten teaser-trailer fra filmen for å sette deg i riktig stemning!

Maria Harstad
Cappelen Damm er Norges største pocketforlag, med en markedsandel på 47%. Jeg er forlagets pocketredaktør, ansvarlig for utgivelsene og markedsføring. Her kan du holde deg oppdatert på nye pocketbøker, aktualiteter og delta i konkurranser.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *