Drømte om å finne boken sin i en norsk bokhandel

Jan-Philipp Sendkers vakre fortellinger fra Burma har gått rett til hjertet på norske lesere. Både "Kunsten å høre hjerteslag" og "Kunsten å være den man er" ligger nå på bestselgerlista for pocket.
Jan-Philipp Sendker er forfatteren av de norske bestselgerne «Kunsten å høre hjerteslag» og «Kunsten å være den man er».

Jan-Philipp Sendkers vakre fortellinger fra Burma har gått rett til hjertet på norske lesere. Både Kunsten å høre hjerteslag og Kunsten å være den man er ligger nå på bestselgerlista for pocket. Selv forteller han at det er en gammel drøm som har gått i oppfyllelse.

Kurt Hanssen har gitt Sendkers bøker norsk språkdrakt.
Kurt Hanssen har gitt Sendkers bøker norsk språkdrakt.

– Hvordan føles det å ha to bøker på den norske bestselgerlista?

– Det er helt fantastisk og en stor ære for meg! Jeg husker at jeg var i en bokhandel i Oslo for mange, mange år siden. Jeg drømte stadig om å bli forfatter på den tiden, og jeg tenkte på hvor fint det ville ha vært om jeg fant en av bøkene mine i en norsk bokhandel.

– Hva skriver du på nå?

– Akkurat nå holder jeg blant annet på med filmmanuset til Kunsten å høre hjerteslag. Det er både morsomt og utfordrende, og jeg tror det kommer til å bli en veldig fin film. Vi håper å begynne innspillingen neste høst. Jeg har tidligere skrevet to romaner med handling fra Kina, og skriver nå på nummer tre. Det kommer også en tredje bok om Julia og hennes reise gjennom Burma.

– Fins det en bok som har betydd noe spesielt for deg?

Hundre års ensomhet av Gabriel Garcia Márquez. Jeg har lyst til å lese den om igjen, og er spent på om den tåler «tidstesten».

– Hva får deg til å le?

– Veldig mye forskjellig. For meg er humor noe av det viktigste i livet. Du kommer deg gjennom livet enten smilende og leende eller ikke i det hele tatt, heter det i et kinesisk ordtak.

– Hva foretrekker du å gjøre når du ikke skriver?

– Tilbringe tid sammen med kona, barna og vennene mine. Lage mat, spise, drikke vin og enten prate tull eller diskutere filosofiske spørsmål, avhengig av selskapet og anledningen. Jeg liker også å lytte til klassisk musikk, og å reise.

– Hva kan du ikke motstå?

– Sjokolade.

– Nevn en by du ikke har vært i som du ønsker å besøke.

– Jeg må si tre: Lisboa, Edinburgh og Rio de Janeiro. Og så vil jeg gjerne tilbake til Bergen, for den byen betydde mye for meg på et tidspunkt i livet.