Poetisk perle

Ukas dikt: Ensomhet av Arild Nyquist

Ukas dikt er «Ensomhet» av en av landets mest sprelske og produktive diktere gjennom tidene, Arild Nyquist. Foto: Mitchell Schwartz.Ukas dikt er «Ensomhet» av en av landets mest sprelske og produktive diktere gjennom tidene, Arild Nyquist. Foto: Mitchell Schwartz.
Ukas dikt er «Ensomhet» av en av landets mest sprelske og produktive diktere gjennom tidene, Arild Nyquist. Foto: Mitchell Schwartz.

Ukas dikt er en liten perle fra Arild Nyquist. Det heter «Ensomhet», og du finner det i den diktsamlingen som har solgt mest det siste året: REN POESI

Arild Nyquist var en norsk forfatter og musiker. Som dikter var han både svært produktiv og usedvanlig fantasifull, og forfatterskapet hans er så variert og så lekent at han vanskelig lar seg sette i noen sjangerbås. Nyquist har gitt oss en mengde flotte, annerledes og naive dikt og sanger, deriblant ukas dikt: «Ensomhet». Det er hentet fra samlingen Kelner som kom ut i 1979.

Foto: Hæge Håtveit Moe / Aschehoug (1993)

ENSOMHET

Ensomhet, sier du. Det
er greit med litt
ensomhet bare det ikke
blir for mye. Da åpner jeg døren
og roper ut i natten: kom inn
kom inn – her er ensomhet nok
for to! ja for fire! Og
på riktig ille dager brøler
jeg: her er ensomhet nok
for et helt orkester!

Les også:
Ukas dikt: «Hvor har jeg vært» av Arild Nyquist
Ukas dikt: «Ja visst gör det ont» av Karin Boye
Ukas dikt: «Den gang skikkeligheten kom til byen»
Ukas dikt: «Episode» av Inger Hagerup

ren poesi
Les mer og bestill «Ren poesi» på cappelendamm.no.

Ren poesi

I løpet av ett år har diktkontoen @renpoesi fått flere enn 30 000 følgere på Instagram. Her er boken som samler de aller mest populære diktene fra suksessen. Dette er en unik samling kjente og kjære dikt, samt gullkorn fra noen av de viktigste, nye stemmene i norsk poesi. 100 dikt om kjærlighet, dikt til trøst, inspirasjon og ettertanke – en lekker og meningsfull gave til noen du er glad i. Les mer og bestill Ren poesi på cappelendamm.no.

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *