Riley nå to år på bestselgerlisten:

Lucinda Riley med 1 million solgte bøker i Norge

Lucinda Riley PerlesøsterenLucinda Riley Perlesøsteren
I Perlesøsteren utspiller store deler av handlingen seg i Australia.

På seks år har Lucinda Riley solgt over 1 million bøker her i landet. I januar kommer hennes nye roman «Perlesøsteren», og det er duket for en ny topplassering på bestselgerlistene.

Lucinda Riley har med sine storslåtte underholdningsromaner blitt en av de mest leste forfatterne i Norge. Idet bokhandlerne åpner etter nyttår, lanseres hennes nye roman, Perlesøsteren. Denne gangen utspiller store deler av handlingen seg i Australia.

Lucinda Riley
Lucinda Rileys bøker er oversatt til over 34 språk. Hennes bøker har nå totalt rundet 1 million solgte eksemplarer her i Norge. Foto: Lana Pinho

Snart to år sammenhengende på bestselgerlistene

Lucinda Rileys første roman på norsk, Orkideens hemmelighet, kom ut i 2011. Siden da har det blitt utgitt én eller to Riley-romaner i året, og salget har økt for hvert år. Siden Stormens søster kom ut i januar 2016, har en av Lucinda Rileys romaner ligget konstant på en av bestselgerlistene, altså snart i to år.

Les også

Syrinpikene til topps på bestselgerlisten

Edvard Grieg i kjærlighetshistorie

Riley-suksessen har økt betraktelig etter at hun begynte å utgi romansyklusen De syv søstre. I den andre romanen i syklusen, Stormens søster, utspiller handlingen seg i Bergen og Oslo. Som vanlig er det mye dramatikk, bl.a. spiller Edvard Grieg en viktig rolle i en romanens kjærlighetshistorier.

Lucinda Riley
Kjøp «Stormens søster» på cappelendamm.no.

Britisk aristokrati, lidenskap og drama

Den tredje romanen i syklusen heter Skyggesøsteren, og den kom ut i januar 2017. Der er handlingen flyttet til England. Britisk aristokrati, lidenskap og drama er populært hos norske lesere, så salget på den er doblet i forhold til de tidligere bøkene.

Les også

Tips til bøker til jul:

Julegave til mamma: Her er åtte kritikerroste, bestselgende bøker som ikke slår feil

Den nye romanen, Perlesøsteren, lanseres i januar

Perlesøsteren handler om den fjerde søsteren, CeCe. Hun har alltid følt at hun ikke passer inn. Etter at søstrenes far – den mystiske Pa Salt – er død, og søsteren Star har funnet den store kjærligheten, kjenner hun seg ekstra ensom. Hun slutter på kunstutdanningen for å finne sitt biologiske opphav. Det eneste sporet hun har er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pioner som bodde i Australia for over hundre år siden.

Hundre år tidligere får Kitty McBride, en prestedatter fra Edinburgh, muligheten til å reise til Australia som ledsagerske. Her møter hun sin skjebne i form av tvillingbrødrene Drummond og Andrew – den ene vilter og ustyrlig, den andre ambisiøs arving til en formue basert på perlefiske.

Lucinda Rileys Perlesøsteren
Kjøp «Perlesøsteren» på cappelendamm.no.

Når CeCe kommer til Australia, er det noe dypt inne i henne som påvirkes av energien i området og den gamle aboriginkulturen. Kreativiteten våkner og med hjelp fra de hun møter på reisen, begynner hun å tro at dette enorme kontinentet kan tilby henne noe hun ikke trodde var mulig: en følelse av å høre til.

Oversatt til 34 språk

Lucinda Riley er født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller skrev hun sin første bok da hun var 24 år gammel. Orkideens hemmelighet ble hennes internasjonale gjennombrudd, den er oversatt til 34 språk og har solgt over åtte millioner eksemplarer på verdensbasis. Rettighetene til å lage tv-serie av romansyklusen De syv søstre er solgt til et produksjonsselskap i Hollywood.

Lucinda Riley bor sammen med mann og fire barn i North Norfolk i England og West Cork, Irland.

LES OGSÅ:

Karin Fossum kåret til tidenes beste norske krimforfatter

Tiårets viktigste bøker

Knut Gørvell
Jeg er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm med ansvar for skjønnlitteratur og sakprosa. Jeg brenner for å formidle litteratur til det norske folk.
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *